50 dkg mirelit meggy
5 evőkanál méz
5 evőkanálnyi szezámmag
És kell egy turmixgép, illetve egy serpenyő. A meggyet legalább egy fél órával előbb vegyük ki a mélyhűtőből, majd turmixoljuk le, jó alaposan. Mehet bele a méz (én nem tettem bele, mert a gyümölcsnapba nem fér bele). Ha kész, belekeverjük a serpenyőben megpirított szezámmagot. A serpenyőbe ne tegyünk olajat. Nekem nem ugráltak a szezámmagok, így nem kellett lefednem, de ha ugráltak volna, fedő alatt is megpirultak volna, mert túl sok idő nem kell nekik ehhez.
Az enyém méz nélkül kicsit savanyú, de nagyon érdekessé teszi a szezámmag.
A tejet a kakaóval, a cukorral, a fahéjjal, a sóval és a csiliporral folyamatosan kevergetve összeforraljuk. További 5 percig lassú tűzön kevergetve főzzük. Ha szükséges, még édesí...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, foylamtos kevergetés mellett hozzáadjuk a lehűtött, felforralt tej et, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összeturmixolunk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA víz felét forraljuk fel, majd tegyük bele a szárított levendulát és a mézet, párszor kavargassuk meg, majd hagyjuk állni 20 percig. Szűrjük le a keveréket, majd öntsük át egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű