levendula a díszítéshez (elhagyható)
1 csésze méz
5 csésze víz
6 citrom
1 evőkanál szárított levendula
A víz felét forraljuk fel, majd tegyük bele a szárított levendulát és a mézet, párszor kavargassuk meg, majd hagyjuk állni 20 percig. Szűrjük le a keveréket, majd öntsük át egy nagyobb edénybe. Adjuk hozzá a citromok levét és a maradék vizet, majd hűtsük le.
A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy bólés tálba tesszük, hozzáöntjük a befőtteket a levükkel együtt, majd ízlés szerint cukrozzuk, fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzünk szirupot a cukorból és a vízből! Amikor kihűlt, tegyük bele a megmosott levendulavirágokat és facsarjuk bele a citromok levét. Hagyjuk összeérni egy éjszakán át, majd másna...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesKezdd el melegíteni a tejet. Közben egy bögrébe vegyél ki belőle három evőkanállal, add hozzá a kakaóport és a cukrot, majd kevergesd feloldódásig. Amikor forr a tej, csurgasd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű