Családireceptkönyv.hu

Levendula limonádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



levendula a díszítéshez (elhagyható)
1 csésze méz
5 csésze víz
6 citrom
1 evőkanál szárított levendula

Elkészítés:


A víz felét forraljuk fel, majd tegyük bele a szárított levendulát és a mézet, párszor kavargassuk meg, majd hagyjuk állni 20 percig. Szűrjük le a keveréket, majd öntsük át egy nagyobb edénybe. Adjuk hozzá a citromok levét és a maradék vizet, majd hűtsük le.

Levendula limonádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Pezsgős gyümölcsbólé
Pezsgős gyümölcsbólé

A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy bólés tálba tesszük, hozzáöntjük a befőtteket a levükkel együtt, majd ízlés szerint cukrozzuk, fűszerezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperbor sabayon
Eperbor sabayon

A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Levendulaszirup
Levendulaszirup

Főzzünk szirupot a cukorból és a vízből! Amikor kihűlt, tegyük bele a megmosott levendulavirágokat és facsarjuk bele a citromok levét. Hagyjuk összeérni egy éjszakán át, majd másna...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Téli kakaó
Téli kakaó

Kezdd el melegíteni a tejet. Közben egy bögrébe vegyél ki belőle három evőkanállal, add hozzá a kakaóport és a cukrot, majd kevergesd feloldódásig. Amikor forr a tej, csurgasd bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk