levendula a díszítéshez (elhagyható)
1 csésze méz
5 csésze víz
6 citrom
1 evőkanál szárított levendula
A víz felét forraljuk fel, majd tegyük bele a szárított levendulát és a mézet, párszor kavargassuk meg, majd hagyjuk állni 20 percig. Szűrjük le a keveréket, majd öntsük át egy nagyobb edénybe. Adjuk hozzá a citromok levét és a maradék vizet, majd hűtsük le.
A vízhez öntsd hozzá a cukrot és 2 bögre epret. Közepes lángon addig főzd, amíg teljesen fel nem olvad a cukor. Hagyd hűlni 30 percig. Öntsd turmixgépbe, add hozzá a maradék epre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNutellát gőz fölött olvasztani, ha folyékony hozzá a fűszer, tejszín, vodka, habverővel alaposan összekeverni. Hűtőbe tenni, fogyasztás előtt felrázni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet a tubusokból egy laposabb jénai tálba nyomjuk. A hőálló tálat egy olyan tepsire helyezzük, melyet a tál feléig fel tudunk önteni forró vízzel. Ezt meg is tesszük....
Elkészítési idő: 125 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy üvegpohárban némi jéggel elkeverjük. Soha ne rázzuk! Koktélospohárba öntjük és koktélcseresznyével díszítjük. - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű