levendula a díszítéshez (elhagyható)
1 csésze méz
5 csésze víz
6 citrom
1 evőkanál szárított levendula
A víz felét forraljuk fel, majd tegyük bele a szárított levendulát és a mézet, párszor kavargassuk meg, majd hagyjuk állni 20 percig. Szűrjük le a keveréket, majd öntsük át egy nagyobb edénybe. Adjuk hozzá a citromok levét és a maradék vizet, majd hűtsük le.
A rum kivételével a hozzávalókat melegítsük fel, közben alaposan keverjük össze, amikor kihült keverjük össze a rummal és tültsük üvegekbe.Fogyasztás előtt alaposan rázzuk fel, hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz fölött olvasszuk fel a nugátkrémet, keverjük bele a mézeskalács fűszerkeveréket és a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá az alkoholt sűrű keverés közben. Ha s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 5 kg narancsnak kipréseltem a levét. Ez belelöttyent egy fazékba. /cca. 3-3,5 liter/ A citrusprés rostáján fennmaradt rostokat közben gondosan egy tálba gyűjtöttem, a végén pedi...
Elkészítési idő: kb. 2-3 óra Nehézség: KönnyűA virágokat mosd át jó alaposan, ellenőrizd, hogy nincsenek-e rajtuk kevésbé odaillő élőlények, majd tedd az üvegbe a citromsavval együtt a szirup mellé őket. A citromokat és a nar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű