Családireceptkönyv.hu

Jegeskávé


Írta:

Elk. idő: 5 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 gombóc vaníliafagylalt
1-2 adag forró, főzött presszókávé

Elkészítés:


A kávét a megszokott módon lefőzzük. A vaníliafagylaltot egy szélesebb pohárba szedjük, majd felöntjük a frissen főzött eszpresszóval. Vastag szívószállal és desszertes kanállal kínáljuk.

Érdemes kitapasztalni, hogy milyen arányokkal készítsük: a kevesebb fagylalt és több kávé kombináció esetében egy hígabb, szívószállal is fogyasztható krémes kávét, míg az arányok felcserélésével egy kanalazható, inkább desszert jellegű finomságot kapunk.

Tipp: a jegeskávéhoz házi vaníliafagylaltot is használhatunk.

Jegeskávé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács likőr egyszerűen
Mézeskalács likőr egyszerűen

Vízgőz fölött olvasszuk fel a nugátkrémet, keverjük bele a mézeskalács fűszerkeveréket és a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá az alkoholt sűrű keverés közben. Ha s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Egyszerű forró csokoládé
Egyszerű forró csokoládé

A tejszínt habbá verjük és hűtőbe tesszük. Két-három kocka csokoládét egy lapos tálban megolvasztunk, és beleforgatjuk a használandó poharak vagy bögrék peremét. Egy kiseb...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gyömbértea
Gyömbértea

5 percen keresztül főzzük a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a reszelt gyömbért, a citromlét, a mézet, a borsot és az ánizst. Ezt szürcsölgessük egész nap, főként ét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mennyei kakaó
Mennyei kakaó

1. A kakaóport a cukorral és kevés tejjel összemelegítjük, amíg a cukor el nem olvad benne. 2. A tejet felforraljuk és kissé kihűtjük. 3. A tejet felhabosítjuk. (Én rúdmixerre...

Elkészítési idő: kb 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk