2-3 gombóc vaníliafagylalt
1-2 adag forró, főzött presszókávé
A kávét a megszokott módon lefőzzük. A vaníliafagylaltot egy szélesebb pohárba szedjük, majd felöntjük a frissen főzött eszpresszóval. Vastag szívószállal és desszertes kanállal kínáljuk.
Érdemes kitapasztalni, hogy milyen arányokkal készítsük: a kevesebb fagylalt és több kávé kombináció esetében egy hígabb, szívószállal is fogyasztható krémes kávét, míg az arányok felcserélésével egy kanalazható, inkább desszert jellegű finomságot kapunk.
Tipp: a jegeskávéhoz házi vaníliafagylaltot is használhatunk.
Ha almából készítjük, vágjuk össze kisebb darabokra. Tegyük egy 5 literes befőttes üvegbe. A vizet forraljunk fel a cukorral, és ha langyosra hűlt, öntsük az almára, almah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tucat alig érett citromot hámozz meg úgy, hogy csak a sárga rész jöjjön le róla. Egy üvegbe nyomorgasd bele őket, és 1 liter vodkával öntsd fel az egészet. Hagyd így állni ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzök, a végén hozzáadom a citromsavat is. Érdemes megkóstolni a szirupot, és ha valaki savanykásabban szereti, adhat még hozzá citromsavat. (Citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű