menu

Családireceptkönyv.hu

Olaszos zabpizza csirkemellel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 adag
Zabpizza alap
120 g zabpehely (darálva vagy zabliszt)
50 g sikér
1.5 kávéskanál instant élesztő (1 teáskanál)
1 kávéskanál só
1 ek olívaolaj
130 ml víz (langyos)
Feltét
1 kis db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
0.5 db csirkemell filé (darálva aprítógépben)
2 közepes db paradicsom
1 marék bazsalikom
3 g xilit (egy csipet)
3 ek sűrített paradicsom
1 db chili (zöld chili)
50 g mozzarella

Elkészítés:


Zabpizza alap
A nagyszemű zabpelyhet aprító gépben ledaráljuk, vagy egyszerűen zabpehelylisztet vagy zablisztet használunk, és kimérjük a 120 grammot a kelesztő tálba. Hozzáadjuk a sikért, az élesztőt, a sót, az olajat, majd beleöntjük a langyos vizet. Kézzel összegyurmázzuk, és 20-25 percre meleg helyre tesszük.
Amint letelt az idő, egy sütőpapírt olajspriccelővel lekenünk, rátesszük a tésztát, majd pizzaformát nyújtunk rajta. Előmelegített sütőben 15-20 percet elősütjük.
Feltét
Amíg sül a pizza, addig az apróra vágott vöröshagymát pici olívaolajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá olasz fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a ledarált csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd egy nagyon pici vízzel felöntjük. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog.
A paradicsomokat lehámozzuk, beledobjuk az aprítógépbe, hozzáadunk pár friss bazsalikomlevelet, pici sót és xilitet. Összeturmixoljuk, de csak annyira, hogy darabos maradjon még. Beletesszük egy szűrőbe, a felesleges levet leszűrjük, hogy ne áztassa el a pizzát.
Összekeverjük a paradicsomos egyveleget az elkészült darálthússal. A zabpizza alapot bekenjünk sűrített paradicsommal, eloszlatjuk rajta a paradicsomos húst, teszünk rá pár paradicsomkarikát, chilit és bazsalikomleveleket. Betesszük a sütőbe, sütjük még 10 percet, majd a reszelt sajtot is rátesszük, és továbbsütjük addig, amíg el nem éri a sajt a kívánt színt.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses

Olaszos zabpizza csirkemellel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Pizzás háromszögek
Pizzás háromszögek

A tészta alapanyagaiból, egy rugalmas tészta lesz, amit nem kell keleszteni!!! A töltelék: 3 tojássárgáját simára keverünk - 1 db ráma margarinnal és 2 tubus pizzakrémmel. A tészt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza saját
Pizza saját

A hozzávalókat dagasztó gépbe rakom összedolgozzuk a tésztát ,közepesen lágy tésztát kell csinálni.Kiolajozott dagasztó tálba kelesztem 10-15 percig ,vajazott lisztezett, tepsibe n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
"Szörnyecske" pizzás csiga
"Szörnyecske" pizzás csiga

Az élesztőt feloldottam a vízben, a liszttel elkevertem a sót, az egész ment a dagasztógépbe. Ha kézzel dagasztom, akkor mindig épphogy összeállítom a tésztát, nem baj ha ragad, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza Napolitana - 65% hidratáció
Pizza Napolitana - 65% hidratáció

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk