menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTMÁRTÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
18 dkg ementáli sajt

18 dkg gorgonzola sajt
3 evőkanál vaj
1 csipet szerecsendió
2 és fél dl tej
1 evőkanál liszt

Elkészítés:


A vaj kétharmadát egy lábosban olvasszuk meg. Amikor már nem habzik, adjuk hozzá a lisztet, és alacsony láng felett, folyamatos kevergetés mellett fehérítsük 1-2 percig. Apránként kezdjük hozzáadagolni a tejet és folyamatosan kevergessük, amíg a mártás sima lesz. Fűszerezzük egy kevés szerecsendióval. Vegyük nagyobbra a lángot, adjuk hozzá a forgácsolt gorgonzolát, a vékonyan szeletelt ementálit és a reszelt parmezánt, egyszerre egy keveset, és folyamatosan keverjük addig, amíg sima lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Bolgár mártás
Bolgár mártás

4 dl joghurtban jól keverj el 4-5 gerezd zúzott fokhagymát, kevés sót és pár csepp citromlevet. Felhasználás előtt legalább egy napig érleld zárt edényben hűvös helyen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Besamel mártás
Besamel mártás

A vajat felforrósítom, belekeverem a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítom. Amikor habzik, hozzáadom a felforrósított tejet és gyorsan elkeverem. 2 percig forralom. Amikor elkész...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karamella mártás
Karamella mártás

Tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet. Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kel...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Remulád mártás
Remulád mártás

Az uborkát, kapribogyót és a tojást egészen finomra, a zöldfűszereket a lehető legapróbbra vágjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan elkeverjük őket.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk