menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTMÁRTÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
18 dkg ementáli sajt

18 dkg gorgonzola sajt
3 evőkanál vaj
1 csipet szerecsendió
2 és fél dl tej
1 evőkanál liszt

Elkészítés:


A vaj kétharmadát egy lábosban olvasszuk meg. Amikor már nem habzik, adjuk hozzá a lisztet, és alacsony láng felett, folyamatos kevergetés mellett fehérítsük 1-2 percig. Apránként kezdjük hozzáadagolni a tejet és folyamatosan kevergessük, amíg a mártás sima lesz. Fűszerezzük egy kevés szerecsendióval. Vegyük nagyobbra a lángot, adjuk hozzá a forgácsolt gorgonzolát, a vékonyan szeletelt ementálit és a reszelt parmezánt, egyszerre egy keveset, és folyamatosan keverjük addig, amíg sima lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Barna mártás
Barna mártás

A csontot bárddal kis darabokra vágom. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra szeletelem. A csontot az olajon megpirítom, majd a zöldségeket meg a cukrot hozzáadom és továb...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kaporszósz
Kaporszósz

Felhevítjük az olajat. Beltesszük a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük tejjel és megfűszerezzük ízlés szerint. Apróra vágjuk a kaprot és hozzáadjuk a mártáshoz. Ha sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Ramulade mártás
Ramulade mártás

A tojás sárgáját a háromféle mustárral, az olaj fokozatos hozzáadásával felverem, majd hozzá adom, bele keverem a többi alkotó elemet.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Indiai szósz eltevése
Indiai szósz eltevése

A sárgarépát, a cukkinit és az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a megadott mennyiséget kimérjük. A kaliforniai paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 200 g-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk