4 ebéd adaghoz:
1kg mirelit tengeri hal, amilyet szeretünk
250g koktélparadicsom
100g fetasajt
1 ek. kapor (friss vagy mirelit)
kb. 1dl főzőtejszín
200g barnarizs
só, citrom/limelé, kókuszzsír
Süssünk…
1. A halszeleteket hagyjuk kiolvadni úgy, hogy a víz le tudjon csepegni róluk. Picit sózzuk, majd citrommal vagy lime-mal meglocsoljuk őket.
2. Sós vízben megfőzzük a rizst, közben felkockázzuk a paradicsomot, fetát. Ha már majdnem puha a rizs és alig van alatta víz, hozzákeverjük őket és a legalacsonyabb fokozaton melegítjük még pár percig.
3. Kókuszzsírral vékonyan kikent serpenyőben (kb. 1 ek.) pár perc alatt átsütjük a halszeleteket.
4. A tejszínt és a kaprot összemelegítjük: egyet forr, és kész is.
5. Tálaljunk (esetemben dobozba): rizs, hal, kaporszósz.
Mi még misot is ettünk a menühöz, ezért csak 40g CH/adag, ha nincs leves vagy más fogás, főzhetünk 225-250g rizset is.
Együnk omega-3 zsírsavakat! ? Mert azok erősítik az érfalat és még egy csomó más kellemes hatásuk van, pl. feltételeznek kapcsolatot a csendes gyulladással és az inzulinrezisztenciával is. Nem mellesleg a hal nagyon finom is…A kapor igaz csodanövény: egészséges, karcsúsító, finom és sokféleképpen felhasználható. Mártásként tökéletes bármilyen sült vagy főtt húshoz, ami kicsit szárazabb, például csirkemellhez vagy sertéscombhoz, sőt, cukkinihoz, főtt tojáshoz is kiváló. Ha tejszínt használsz, finom selymes lesz a mártás állaga, de tejjel és tejföllel is készítheted. Ha épp nincs húslevesed, morzsolj egy leveskockát vízbe vagy tejbe.
A halszeleteket kiolvasztjuk és tejbe áztatjuk. Eközben hagymát és répát aprítunk, és megpároljuk a répát a hagymán. A hajat kiszedjük a tejből és lecsepegtetjük, majd egy vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTávolítsd el a hal bőrét egy éles késsel, majd szálkázd ki. Tapogasd ki a szálkákat, és csipesszel szedd ki őket. Nem lesz nehéz dolgod, mert a lazac szálkái nagyok. Arra ügyelj cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA harcsát megsózzuk. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, a zsírban odatesszük pirulni, közben a vöröshagymát felére vágjuk, majd a félig kisütött szalonnához adjuk. Amikor a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilét húsdarálón ledaráljuk. Már ekkor, a darálás közben is hozzádarálhatunk egy db kisebb vöröshagymát. Fontos, hogy a darált halhúsban a szokásosnál több vöröshagyma legyen,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű