- halfilé
- tejföl
- zsemlemorzsa
- pirospaprika
-só
- tej
- vaj
Köretnek itt:
- bulgur
- sárgarépa
-hagyma
A halszeleteket kiolvasztjuk és tejbe áztatjuk. Eközben hagymát és répát aprítunk, és megpároljuk a répát a hagymán. A hajat kiszedjük a tejből és lecsepegtetjük, majd egy vékonyan kiolajozott jénai tál aljába rakjuk. Besózzuk, és vékonyan megkenjük tejföllel a halszeleteket, majd pirospaprikát és zsemlemorzsát szórunk rá. a zsemlemorzsa tetejére pár kisebb darabka vajat teszünk, és puhára sütjük a halat.
Közben elkészítjük a bulgurt is, és a párolt répához keverjük.
A főtt garnélák fejét leszedem (úgysem esszük meg), majd kevés olívaolajon megpirítom. Sózom, borsozom, özben reszelek rá némi fokhagymát, majd amikor már eltűnik a nedvesség, kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat 2-3 részre felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon. (Néhány órát állni hagyjuk, de nem muszáj.) Olajozott tepsibe fektetjük, tetejükre morzsolt bazsalikomot é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA halat megmossuk, jól befűszerezzük az összes fűszerrel, és fél órát állni hagyjuk. Serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tonhalról öntsük le az olajat/vizet, csöpögtessük le. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, a petrezselymet aprítsuk össze. Keverjük őket össze a hallal. Keverjük össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű