- halfilé
- tejföl
- zsemlemorzsa
- pirospaprika
-só
- tej
- vaj
Köretnek itt:
- bulgur
- sárgarépa
-hagyma
A halszeleteket kiolvasztjuk és tejbe áztatjuk. Eközben hagymát és répát aprítunk, és megpároljuk a répát a hagymán. A hajat kiszedjük a tejből és lecsepegtetjük, majd egy vékonyan kiolajozott jénai tál aljába rakjuk. Besózzuk, és vékonyan megkenjük tejföllel a halszeleteket, majd pirospaprikát és zsemlemorzsát szórunk rá. a zsemlemorzsa tetejére pár kisebb darabka vajat teszünk, és puhára sütjük a halat.
Közben elkészítjük a bulgurt is, és a párolt répához keverjük.
1. A pontyfilé bőrét lefejtjük, majd a halhúst 8 kisebb, de mindenképpen egyforma szeletre vágjuk, azután sűrűn bevagdossuk, vagyis húsát 2-3 milliméterenként mélyen beirdaljuk. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és 1 db halészlékockával (összemorzsolva) elkeverjük. Állni hagyjuk kb. 1/2 órát. A hagymát, a paprikákat és a paradicsomot összevágjuk, és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA lazacfilét sózom, borsozom és vajon megpirítom. Kb 4 percig mindkét felét. Ha kész citromlével megcsepegtetem. A vegyes zöldséget vajon megpárolom, sózom, borsozom. Bugonyából kr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAlaposan hevítsd fel az olajat, majd hirtelen süsd át a tonhal mindkét felét. Egy-két percnél tovább semmiképp se süsd egy-egy oldalát. Ha kész, még tálalás előtt csorgass rá friss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű