menu

Családireceptkönyv.hu

FOKHAGYMÁS VAJBAN SÜLT LAZACFILÉ


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb vagy 8 kisebb vadlazacfilé, 1 fej fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 2 citrom.

Elkészítés:


A lazacot megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk.

Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk egy fokhagyma megpucolt gerezdjeit, és amikor a zsiradék felforrósodott (nem szabad túlsütni, épp csak forró legyen!), beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat néhány percig sütjük. (Sülés közben a halat nem szabad forgatni, csak egyszer fordítjuk meg széles lapátkanállal, különben a filé széteshet.)

Tálalásnál adunk a halhoz egy-egy citromgerezdet.



Tipp:

Lazac helyett másfajta halfilét is használhatsz.

A halsütés után visszamaradó fokhagymás vajjal tálalásnál meglocsolhatod a halat.

FOKHAGYMÁS VAJBAN SÜLT LAZACFILÉ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lazac Wellington módra
Lazac Wellington módra

Kezdjük a töltelékkel: A fenyőmagot finomszeműre őröljük egy asztali aprító segítségével. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk benne a fokhagymát, ügyelve, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar puha halfilé uborkás narancsos salsával
puha halfilé uborkás narancsos salsával

A halat a csomagoláson feltüntetett módon megsütjük. Közben elkészítjük a salsát: Egy kis keverőtálban összekeverjük az uborkát, a narancsot, a vöröshagymát és a fűszerkeveréket. A...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tengeri hal mexikói bundában zöldfűszeres kölessel
Tengeri hal mexikói bundában zöldfűszeres kölessel

A tengeri hal szeleteket locsold meg az egyik lime levével, és hagyd állni kb. 30 percig. A kölest jól mosd át és párold meg kb. 1,5x mennyiségű sós vízben. A halhoz kezdd el mel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös tonhal
Tejfölös tonhal

A halszeleteket megsózzuk és fehér borssal meghintjük. Lisztbe forgatva, forró olajba téve szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajba öntjük a tejfölt, meghintjük vágott p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk