Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

FOKHAGYMÁS VAJBAN SÜLT LAZACFILÉ


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb vagy 8 kisebb vadlazacfilé, 1 fej fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 2 citrom.

Elkészítés:


A lazacot megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk.

Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk egy fokhagyma megpucolt gerezdjeit, és amikor a zsiradék felforrósodott (nem szabad túlsütni, épp csak forró legyen!), beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat néhány percig sütjük. (Sülés közben a halat nem szabad forgatni, csak egyszer fordítjuk meg széles lapátkanállal, különben a filé széteshet.)

Tálalásnál adunk a halhoz egy-egy citromgerezdet.



Tipp:

Lazac helyett másfajta halfilét is használhatsz.

A halsütés után visszamaradó fokhagymás vajjal tálalásnál meglocsolhatod a halat.

FOKHAGYMÁS VAJBAN SÜLT LAZACFILÉ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre
Pisztráng, gombás rizskeverékkel, salátával, vinegre

A pisztráng hasát megtöltjük a zöldfűszerekkel, pirosra sütjük, megfordítva is. Burgonyát héjastól megsütjük, majd lassú tűzön a cikk burgonyát megpuhítjuk. Vinaigrette: egy kis f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marinált hal
Marinált hal

A marinádot felforralni. Leforrázni vele a hagymakarikákat. Tálban rétegezni a hagymát, halat és a levet hidegen ráönteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia

- Kókuszolajon felhevítjük a zúzott fokhagymát, majd ehhez adjuk a friss bazsalikomot és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 percig főzzük. - Ezután hozzáadjuk a parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Nigri sushi
Nigri sushi

Vegyünk a kezünkbe kb. egy kanálnyit a sushi rizsből (vagy annyit amekkorára szeretnénk csinálni a sushi-t, célszerű nem túl nagy adagokat készíteni, mert így egyszerűbb fogyasztan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk