» 4ek olívaolaj
» 1 hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 3 ág friss kakukkfű
» 2 közepes burgonya
» 1 nagy piros kaliforniai paprika
» 1 sárga kaliforniai paprika
» 2 magyar tv zöldpaprika
» 10 gerezd fokhagyma
» 2 egész friss pisztráng
» 1 citrom
Olívaolajon megpirítunk egy vékonyra szeletelt hagymát, 3 gerezd felaprított fokhagymát, egy ág friss kakukkfüvet, egy-egy vastagabb csíkokra felvágott piros és zöld kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk.
Közben félpuhára főzünk két közepes szem burgonyát.
Egy alufóliával bélelt tepsibe halmozzuk a zöldségeket, tehát a paprikát ás a karikára vágott krumplit, és ráteszünk még legalább 10 gerezd fokhagymát.
A két pisztrángot leöblítjük, szárazra töröljük, belsejébe citromkarikákat és kakukkfüvet teszünk, megborsozzuk.
200 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, végül pár percig grillezzük.
A különböző paprikák, a krumpli vöröshagymával, fokhagymával, friss kakukkfűvel fűszerezve rögtön körete is a rajta sülő pisztrángnak. Izgalmas, mégis egyszerű étel különleges alkalmakra is.
Először a paradicsomot, és a mozzarellát felkarikázzuk. A tőkehal filék mindkét oldalát vékonyan besózzuk, beborsozzuk. A halszeletek felső oldalát vékonyan bekenjük a pestoval....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. Tűzálló tálban 4 dkg vajon üvegesre pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. 2. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig sütjük. 3. Egy tepsibe tesszük a hagymak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 fokra. Összekeverjük a felolvasztott, kinyomkodott, szárazra itatott spenótot a morzsolt fetával, az apróra vágott fokhagymával, a kakukkfűvel és az olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű