menu

Családireceptkönyv.hu

Olasz fodros kel


Írta:

Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma megpucolva, összezúzva
4 kisebb szardellafilé, apróra vágva
65 g dió, apró darabokban
2 ek. kapribogyó
40 g mazsola
1 fej fodros kel, leszárazva, 3-4 centis darabokra vágva
só ízlés szerint

Elkészítés:


Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a fokhagymát, majd süsd addig, amíg már enyhén érzed az illatát, és a fokhagyma enyhén megbarnult. Szedd ki a fokhagymát, és tedd a helyére a szardellát, diót, kapribogyót és mazsolát. Pirítsd egy percig, majd keverd hozzá a kelleveleket.
Öntsd fel fél dl vízzel, és süsd addig, amíg a kel élénkzöld színűre vált, és enyhén megpuhul. Sózd ízlés szerint.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tőkehal sörtésztában (Stahl)
Tőkehal sörtésztában (Stahl)

1 A lisztet beleöntjük egy zacskóba, és legalább 15 percre betesszük a mélyhűtőbe. 2 Az olajat 5 cm-es rétegben egy kb. 26 cm átmérőjű, mély serpenyőbe öntjük. Alacsony tűzön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás sült hal - OK
Fokhagymás sült hal - OK

1. A konyhakész halat beirdalom, majd egy nagy tálba teszem. 2. A fokhagymákat - miután megpucoltam - a halra reszelem vagy fokhagymanyomón átnyomom. 3. Sózom, borsozom, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Haltekercsek sajtos besamellel
Haltekercsek sajtos besamellel

A halat megsózzuk, megborsozzuk, hosszában feltekerjük, és cérnával megkötjük. Szűrőbetétre rakjuk és gőz fölött kb. 10 percig pároljuk. Közben 5 dkg vajon a lisztet megfuttatjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
tonhalkonzerv-teszt
tonhalkonzerv-teszt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk