Családireceptkönyv.hu

Olasz fodros kel


Írta:

Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma megpucolva, összezúzva
4 kisebb szardellafilé, apróra vágva
65 g dió, apró darabokban
2 ek. kapribogyó
40 g mazsola
1 fej fodros kel, leszárazva, 3-4 centis darabokra vágva
só ízlés szerint

Elkészítés:


Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a fokhagymát, majd süsd addig, amíg már enyhén érzed az illatát, és a fokhagyma enyhén megbarnult. Szedd ki a fokhagymát, és tedd a helyére a szardellát, diót, kapribogyót és mazsolát. Pirítsd egy percig, majd keverd hozzá a kelleveleket.
Öntsd fel fél dl vízzel, és süsd addig, amíg a kel élénkzöld színűre vált, és enyhén megpuhul. Sózd ízlés szerint.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás-kapros halfilé
Fokhagymás-kapros halfilé

Készítsd el a páclét: keverd el az olívaolajban az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, tarka borssal, (előzetesen az egy evőkanálnyi tarka borsot zúzd szét egy mozsárban...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Pesztós hal
Pesztós hal

A pesztó valamennyi hozzávalóját krémesre turmixoljuk. A halat 4 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalán átsütjük. A megmosott cukkinit spirálvágóval spagettire vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Olasz fodros kel
Olasz fodros kel

Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a fokhagymát, majd süsd addig, amíg már enyhén érzed az illatát, és a fokhagyma enyhén megbarnult. Szedd ki a fokhagymát, és tedd a helyé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk