2 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma megpucolva, összezúzva
4 kisebb szardellafilé, apróra vágva
65 g dió, apró darabokban
2 ek. kapribogyó
40 g mazsola
1 fej fodros kel, leszárazva, 3-4 centis darabokra vágva
só ízlés szerint
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a fokhagymát, majd süsd addig, amíg már enyhén érzed az illatát, és a fokhagyma enyhén megbarnult. Szedd ki a fokhagymát, és tedd a helyére a szardellát, diót, kapribogyót és mazsolát. Pirítsd egy percig, majd keverd hozzá a kelleveleket.
Öntsd fel fél dl vízzel, és süsd addig, amíg a kel élénkzöld színűre vált, és enyhén megpuhul. Sózd ízlés szerint.
Hideg vízben megmossuk a halat, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Fél órát állni hagyjuk. A halszeleteket lisztbe, tojásba -melybe belereszeltünk 1 citrom héját és 4 csipe...
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk és félkészre főzzük. Ha elkészült felkarikázzuk a paprikával, a paradicsommal és a vöröshagymával együtt. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük először a burgo...
Elkészítési idő:Miután megtisztítottuk a pontyokat beirdaljuk, azaz 3–4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába fél centiméterenként, majd 5–6 centiméteres darabokra vágjuk. Besózás után 2–3 órá...
Elkészítési idő: