menu

Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt

majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 evőkanál pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál Erős Pista (paprika krém)
2 evőkanál olaj (v. 1 ek zsír)
5 dl víz
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/harcsapaprikas_recept_3#sthash.qXt8HptJ.dpuf

Elkészítés:


A vöröshagymát és a fokhagymát apró vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. A harcsafilét ízlés szerint kockázzuk fel.

Egy edénybe öntsük bele az olajat (v. zsírt), majd kezdjük el üvegesre párolni a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot és paprikát is.

Ezután addig pároljuk, még a paprika és a paradicsom kicsit összeesik, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel, majd kisebb lángon főzzük kb. 30 percig a pörköltalapot.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a pörköltalaphoz, és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt halat, majd keverjük alaposan össze. Ezután forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és kb. 10 perc alatt főzzük puhára a halhúst.

Főzés közben többször, óvatosan keverjük, rázogassuk meg, vigyázva hogy a halhús ne törjön össze.

Közben készítsük el a túrós csuszát, mellyel majd tálaljuk a paprikást. Ízlés szerint a csuszát kaporral is ízesíthetjük.

Tálaláskor szedjük tányérra a túrós csuszát, majd kanalazzuk mellé a harcsapaprikást, és úgy kínáljuk.

- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/harcsapaprikas_recept_3#sthash.qXt8HptJ.dpuf

Harcsapaprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos ponty tepsiben
Sajtos ponty tepsiben

A megtisztított pontyot bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pontyfilé tejszínes kapormártással
Pontyfilé tejszínes kapormártással

A halfiléket, picit megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd szalvétán leszárítjuk. Ezután beforgatjuk lisztbe, és forró olajban mindkét oldalát megsüt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Túrós tonhalfasírt
Túrós tonhalfasírt

Mindent összegyúrunk, majd fasírtokat formázunk belőle és olajspray-vel befújt szilikonos lapon, 200 fokon alsó-felső sütésen készre sütjük (félidőben megfordítjuk).

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A harcsafilét vágjuk kockára, majd a szalonnát és hagymát is aprítsuk fel. Elsőként a szalonnát süssük zsírjára és szűrjük le. A szalonna zsírjában, pirítsuk meg a felaprított ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk