1 kg ponty, harcsa, balin stb, 2-3 kanálnyi zsír, 20-25 dkg füstölt szalonna, 1,5-2 kg burgonya, 2 fej hagyma, 5-6 kanál lecsó, (esetleg 1 pohár tejföl), paprika, bors, só.
A krumplit héjában megfőzöm, a halakat megpucolom, kibelezem, törzsét felszeletelem, vagy ha kishal, akkor beirdalom. A tepsit kizsirozom és beleterítem a karikázott főtt krumplit és sózom. Ráteszem a sózott, paprikázott, borsozott halakat. Erre vékonyra szelt hagymakarikák jönnek, a legtetejére pedig a vákonyra szelt szalonnaszeletek. Ez takarja is, zsírozza is. A résekbe lecsót teszek. Ha van, tejfölt is locsolok a tetejére és mehet a renbe (ren = sütő). Megsütöm.
A paprikát, az uborkát az újhagymát apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A hozzávalókat összekeverjük, beletörjük a tonhalat. Hűtjük. Piritóssal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halászlé alapot feltesszük főni hagymával és sóval. A hagymát vékonyra vágjuk. Kb 1/2 óráig főzzük, ha már puha a hagyma szitán átpasszírozzuk. Feloldjuk a halászlé kockát az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halakat megmosás után jól be kell sózni, majd 24 órát hideg helyen állni hagyni. Utána egy órát kiáztatni. A hagymát karikára kell vágni. A vizet a fűszerekkel fel kell forralni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután megtisztítottuk a pontyokat beirdaljuk, azaz 3–4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába fél centiméterenként, majd 5–6 centiméteres darabokra vágjuk. Besózás után 2–3 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű