Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tonhal fasirt egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db halszelet ( lehet fagyasztott is)
2-3 szelet száraz kenyér
1 fej hagyma
1-2 cikk fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
fél citrom leve
1 db tojás
1 kk őrölt bors
5-6 db nagyobb burgonya sütni
Sütéshez olaj vagy zsír.

Elkészítés:


Felteszünk főni 2 db burgonyát és amíg fő addig a halat ledaráljuk.
Beáztatjuk a 2 szelet száraz kenyeret (tejbe áztatva finomabb lesz).
A többi burgonyát megpucoljuk és feldaraboljuk a sütéshez.
1 db hagymát megpucolunk a fokhagymával és megdinszteljük kicsi zsíron, hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát a végén.
A 2 db burgonyát a darált halhoz adjuk és jól eldolgozzuk a kezünkkel.Bár a tonhal szelet filézett, azért inkább biztos ami biztos csináld kézzel.
Adjuk hozzá a beáztatott zsemlét , amit jól kinyomkodtunk és a tojást és fűszerezzük sóval és borssal. A sült hagymát is adjuk hozzá és fokhagymát és vágjunk bele egy csomag petrezselyem zöldet és fél citrom levét is keverjük bele. Dolgozzuk el jól, ha lágynak érezzük tegyünk bele zsemlemorzsát.Kis golyókat formázunk belőle és forró olajban vagy zsírban kisütjük.
Közben egy másik serpenyőbe is süthetjük a burgonyát így egyszerre leszünk kész az ebéddel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalhatjuk a mindent gyógyító mártással vagy chili szósszal , amiknek az elkészítését megtalálod a receptek között. Valamint mindenféle befőttel nagyon finom és ízletes egészséges étel.

Tonhal fasirt egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Elvira
Tárkonyos halgombóc leves
Tárkonyos halgombóc leves

A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a hasábokra, vagy karikára vágott zöldségeket, pár percig együtt pároljuk. Sóval, borssal, aprított tárkonnyal ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HALÁSZLÉ *
HALÁSZLÉ *

Az apró halakat és 3 fej kockára vágott vöröshagymát 3 liter bő sós vízben lassú tűzön puhára főzöm. Kiveszem a halakat, és ha lehet, kézzel kiveszem a szálkákat. A levet másik lá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával

És még lehet variálni, kiegészíteni hagymával, chilivel, tejszínnel, fehérborral, stb., amihez épp kedvünk van. Először is felteszem a vizet forrni és al dente-re kifőzöm a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar A halászlé
A halászlé

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 lit...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk