menu

Családireceptkönyv.hu

Tonhal fasirt egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db halszelet ( lehet fagyasztott is)
2-3 szelet száraz kenyér
1 fej hagyma
1-2 cikk fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
fél citrom leve
1 db tojás
1 kk őrölt bors
5-6 db nagyobb burgonya sütni
Sütéshez olaj vagy zsír.

Elkészítés:


Felteszünk főni 2 db burgonyát és amíg fő addig a halat ledaráljuk.
Beáztatjuk a 2 szelet száraz kenyeret (tejbe áztatva finomabb lesz).
A többi burgonyát megpucoljuk és feldaraboljuk a sütéshez.
1 db hagymát megpucolunk a fokhagymával és megdinszteljük kicsi zsíron, hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát a végén.
A 2 db burgonyát a darált halhoz adjuk és jól eldolgozzuk a kezünkkel.Bár a tonhal szelet filézett, azért inkább biztos ami biztos csináld kézzel.
Adjuk hozzá a beáztatott zsemlét , amit jól kinyomkodtunk és a tojást és fűszerezzük sóval és borssal. A sült hagymát is adjuk hozzá és fokhagymát és vágjunk bele egy csomag petrezselyem zöldet és fél citrom levét is keverjük bele. Dolgozzuk el jól, ha lágynak érezzük tegyünk bele zsemlemorzsát.Kis golyókat formázunk belőle és forró olajban vagy zsírban kisütjük.
Közben egy másik serpenyőbe is süthetjük a burgonyát így egyszerre leszünk kész az ebéddel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalhatjuk a mindent gyógyító mártással vagy chili szósszal , amiknek az elkészítését megtalálod a receptek között. Valamint mindenféle befőttel nagyon finom és ízletes egészséges étel.

Tonhal fasirt egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Sült kárász lecsóval,steakburgonyával
Sült kárász lecsóval,steakburgonyával

Előkészítem a steak krumplit: rászórom a fűszereket, jól összekeverem. Jénai edénybe rakom, folpackkal lefedem, és mikrohullámú sütőben puhulásig pörgetem. Hústűvel ellenőrzöm, ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Halfüstölés
Halfüstölés

HALFÜSTÖLŐ PÁC KÉSZÍTÉSE Mielőtt a halak füstölésére kerül sor, azokat érdemes bepácolni. Az alap páclé 2 liter vízből, 1 evőkanál cukorból és 3-4 evőkanál sóból áll. Ehhez adha...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos füstölt pisztrángos leves
Tárkonyos füstölt pisztrángos leves

A halászlé alapot 1,2 l vízzel felfőzzük, beletesszük a megtisztított, darabolt zöldségeket és puhára főzzük. Tárkonyos tejföllel, pici liszttel behabarjuk és sóval, mustárral ízes...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Grillezett lazac citromos – bazsalikomos vajjal
Grillezett lazac citromos – bazsalikomos vajjal

1. Melegítsük elő a grillt 5 percig. 2. Dörzsöljük be a lazacfilék mindkét oldalát paprikával és cukorral. Grillezzük 5 percig, amíg a hal átsül és omlós lesz. 3. Egy tálkában ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk