menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott tőkehal "caprese"


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 db paradicsom (nagyobb)
3 db mozzarella sajt
2 nagy csipet só
bors - fekete (tört)
600 g alaszkai tőkehal filé
75 g pesto
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


Először a paradicsomot, és a mozzarellát felkarikázzuk.
A tőkehal filék mindkét oldalát vékonyan besózzuk, beborsozzuk.
A halszeletek felső oldalát vékonyan bekenjük a pestoval.
Egy kb. 24*17 cm-es tepsi aljába öntünk olívaolajat, és egyenletesen elhintjük benne a zsemlemorzsa felét.
Ezután a halszeletekkel - pestos felükkel felfelé fordítva -, és a szeletelt paradicsommal, a szeletelt mozzarellával teljesen kirakjuk a tepsit. Egy sor hal, egy sor paradicsom-mozzarella.
Az olívaolaj másik felével a tetejét belocsoljuk, és a zsemlemorzsa második felével behintjük a tetejét.
Légkeverés nélkül 200 C-on 40 perc alatt készre sütjük. Az elkészült rakott tőkehal "caprese" recept egy mennyei étel!!! ;)

Rakott tőkehal "caprese"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Natúr hekk
Natúr hekk

A hecket megtisztítjuk, lemossuk, majd a fokhagymapépből, fűszerpaprikából, borsikafűből, kevés olajból ízesítőt készítünk, és a sózott halat az ízesítővel mindkét oldalon bekenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Ropogós morzsakéregben sült ünnepi lazac
Ropogós morzsakéregben sült ünnepi lazac

A lazacot sózzuk, borsozzuk. Az olajos magvakat késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt citromhéjat, a durvára aprított petrezselymet és az egészet durvára aprítj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dani
Halászlé
Halászlé

A ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar puha halfilé uborkás narancsos salsával
puha halfilé uborkás narancsos salsával

A halat a csomagoláson feltüntetett módon megsütjük. Közben elkészítjük a salsát: Egy kis keverőtálban összekeverjük az uborkát, a narancsot, a vöröshagymát és a fűszerkeveréket. A...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk