menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott tőkehal "caprese"


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 db paradicsom (nagyobb)
3 db mozzarella sajt
2 nagy csipet só
bors - fekete (tört)
600 g alaszkai tőkehal filé
75 g pesto
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


Először a paradicsomot, és a mozzarellát felkarikázzuk.
A tőkehal filék mindkét oldalát vékonyan besózzuk, beborsozzuk.
A halszeletek felső oldalát vékonyan bekenjük a pestoval.
Egy kb. 24*17 cm-es tepsi aljába öntünk olívaolajat, és egyenletesen elhintjük benne a zsemlemorzsa felét.
Ezután a halszeletekkel - pestos felükkel felfelé fordítva -, és a szeletelt paradicsommal, a szeletelt mozzarellával teljesen kirakjuk a tepsit. Egy sor hal, egy sor paradicsom-mozzarella.
Az olívaolaj másik felével a tetejét belocsoljuk, és a zsemlemorzsa második felével behintjük a tetejét.
Légkeverés nélkül 200 C-on 40 perc alatt készre sütjük. Az elkészült rakott tőkehal "caprese" recept egy mennyei étel!!! ;)

Rakott tőkehal "caprese"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Harcsapaprikás bakonyi módon
Harcsapaprikás bakonyi módon

A halat kb. 1,5 órára a citromlével, sóval, borssal fűszerezve és jól átforgatva a hűtőben pihentetem, közben megcsinálom az alapszaftot. A szalonnát kisütöm (nem szedem ki a kisül...

Elkészítési idő: 75 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
kapormártás/glutenmentes
kapormártás/glutenmentes

KAPORMÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE: A zsírból és a rizslisztből készíts világos színű rántást. A kapor 2/3-át add hozzá a rántáshoz és állandó kevergetés mellett párold át, majd add hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsolt
Harcsapaprikás pirított túrós csuszával
Harcsapaprikás pirított túrós csuszával

Olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd vegyük ki belőle és tegyük félre a pörcöt. A szalonnazsírhoz adjuk hozzá a sertészsírt, majd a felforrósított zsiradékban süssük át hirtelen a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klári
Gumbo
Gumbo

A vajból és a lisztből közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett elkészítjük a roux-ot (kb. 10 perc). A zöldségeket apró kockákra vágjuk, a kolbászt karikára. Ha kész a roux...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk