3 db paradicsom (nagyobb)
3 db mozzarella sajt
2 nagy csipet só
bors - fekete (tört)
600 g alaszkai tőkehal filé
75 g pesto
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
Először a paradicsomot, és a mozzarellát felkarikázzuk.
A tőkehal filék mindkét oldalát vékonyan besózzuk, beborsozzuk.
A halszeletek felső oldalát vékonyan bekenjük a pestoval.
Egy kb. 24*17 cm-es tepsi aljába öntünk olívaolajat, és egyenletesen elhintjük benne a zsemlemorzsa felét.
Ezután a halszeletekkel - pestos felükkel felfelé fordítva -, és a szeletelt paradicsommal, a szeletelt mozzarellával teljesen kirakjuk a tepsit. Egy sor hal, egy sor paradicsom-mozzarella.
Az olívaolaj másik felével a tetejét belocsoljuk, és a zsemlemorzsa második felével behintjük a tetejét.
Légkeverés nélkül 200 C-on 40 perc alatt készre sütjük. Az elkészült rakott tőkehal "caprese" recept egy mennyei étel!!! ;)
A halatkiolvasztás után panírozzuk, majd olajban kisütjük. Rizzsel, sültkrumplival és tartármártással tálaljuk.
Elkészítési idő:A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük. Amikor elkészült, 1 deci főzővizet félreteszünk belőle. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást. A szeletekre vágott fokhagymát egy ser...
Elkészítési idő: 45 percA halat felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, majd bepanírozzuk és zsírban vagy olajban a szokásos módon megsütjük. Kb. 1 liter vízből (attól függően, hogy milyen mennyiségű halat...
Elkészítési idő:Ha fából készült nyársat használunk, áztassuk vízbe 30 percre, mielőtt ráhúzzuk a garnélát. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a mézet...
Elkészítési idő: