40 dkg totu (paleo túró)
4 tojás
3 ek. szezámmagliszt
só, bors
1 csokor kapor
1 dl kókuszkrém
1 ek. citromlé
1 póréhagyma
2 db répa
1 kis fej brokkoli
20 dkg füstölt lazac
A karikára vágott póréhagymát kevés zsíron megpirítottam, hozzáadtam az apró csíkokra vágott sárgarépát, a kis darabokra vágott brokkolit és kevergetve megpirítottam. Vizet nem adtam hozzá, csak a saját levében puhítottam, nem kell teljesen puhénak lennie, inkább roppanósnak. Félretettem, amíg langyosra hűlt. A tojásokat felvertem, hozzáadtam a kókuszkrémet, sót, borsot, citromlevet, szezámmaglisztet és simára kevertem. A totut is hozzáadtam, a kaprot apróra vágtam, azt is belekevertem. Végül a zöldségkeveréket és az apróra vágott füstölt lazacot kevertem bele. Zsírral kikent piteformákba öntöttem a masszát, 200 fokos sütőben 25 perc alatt sültek meg, ha nagy formában készítjük, akkor kb. 40 perc sütési időre van szükség.
A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok vég...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártom, héjukat lehúzom, félbevágom, és magjait kikaparom. Húsukat nagyon apróra vágom, szűrőkanálba teszem, és legalább 30 percig állni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz árpát leforrázzuk és – minőségétől függően – egy éjszakára, vagy 1-2 órára állni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a halfejekkel sós vízben feltesszük főni. Lassan forra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kockára vágjuk, és olajon egy kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a falatokra darabolt gombát, együtt megpirítjuk, enyhén sózzuk. A gomba kevés levet ereszt, e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes