40 dkg totu (paleo túró)
4 tojás
3 ek. szezámmagliszt
só, bors
1 csokor kapor
1 dl kókuszkrém
1 ek. citromlé
1 póréhagyma
2 db répa
1 kis fej brokkoli
20 dkg füstölt lazac
A karikára vágott póréhagymát kevés zsíron megpirítottam, hozzáadtam az apró csíkokra vágott sárgarépát, a kis darabokra vágott brokkolit és kevergetve megpirítottam. Vizet nem adtam hozzá, csak a saját levében puhítottam, nem kell teljesen puhénak lennie, inkább roppanósnak. Félretettem, amíg langyosra hűlt. A tojásokat felvertem, hozzáadtam a kókuszkrémet, sót, borsot, citromlevet, szezámmaglisztet és simára kevertem. A totut is hozzáadtam, a kaprot apróra vágtam, azt is belekevertem. Végül a zöldségkeveréket és az apróra vágott füstölt lazacot kevertem bele. Zsírral kikent piteformákba öntöttem a masszát, 200 fokos sütőben 25 perc alatt sültek meg, ha nagy formában készítjük, akkor kb. 40 perc sütési időre van szükség.
Tepsibe öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt,...
Elkészítési idő: 4 h Nehézség: KönnyűA lepényhalat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Az olajbogyót és a kapribogyót durván felaprítjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, beledobjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHúzzuk le a süllők bőrét. A süllő filét mindkét oldalán sózzuk be és fűszerezzük frissen tört borssal, majd kicsit pihentessük. Olvasszunk fel 1 evőkanál vajat, adjuk hozzá a zúzot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAlaposan hevítsd fel az olajat, majd hirtelen süsd át a tonhal mindkét felét. Egy-két percnél tovább semmiképp se süsd egy-egy oldalát. Ha kész, még tálalás előtt csorgass rá friss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű