60 dkg hekk
1/2 l tej
só
bors
10 dkg liszt
1 ek pirospaprika
1 kg burgonya
2 ek mustár
2 ek olaj + a sütéshez
A hekket tejbe áztatjuk néhány órára, majd sózzuk, kicsit megborsozzuk, és pirospaprikával kevert lisztbe forgatjuk.
170 C-os forró olajban fedő alatt pirosra sütjük.
A krumplit megpucoljuk, cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal elkevert mustárba forgatjuk. Fóliával letakart tepsiben 180 C-on fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk.
sütési hőfok: 170°C
Az olajon megpiritom a hagymát,fokhagymát.azután rádobom a megmosott rizst,sozom,borsozom és kevergetem.öntök rá forró vizet és adok hozzá vegetát. 10percig fedő alatt közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfiléket picit besózzuk és 2 órát pihentetjük. A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, feltesszük főni a vízzel és egy csipet sóval, amíg puha nem lesz. Botmixerrel leturmixolj...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA halszeleteket gyengén lesózom, kicsit állni hagyom,hogy a só átjárja. A zsemlemorzsába szezámmagot beleteszem és szokásos módon a halszeleteket, liszbe,tojásba és a szezámmagos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilét húsdarálón ledaráljuk. Már ekkor, a darálás közben is hozzádarálhatunk egy db kisebb vöröshagymát. Fontos, hogy a darált halhúsban a szokásosnál több vöröshagyma legyen,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű