1,5-2 kg lazac
18 dkg olajos mag keverve
2 ek dijoni mustár
1 citrom héja
kis cs petrezselyem
3 ek zsemlemorzsa
2 ek friss citromlé
1 ek olívaolaj
só, bors
Mártáshoz:
2 ek vaj
2 ek liszt
1,5 dl alaplé
2 dl tejszín
1 citrom héja
fél citrom leve
só, bors, petrezselyem
A lazacot sózzuk, borsozzuk. Egyprítógépben összekeverjük a magokat, mustárt, citromlét és petrezselymet majd a morzsát. A masszát rányomkodjuk a halra, végül olajjal és citromlével locsoljuk.
200 fokon 20-25 percet sütjük.
Mártás:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk. A meleg alaplével felönjük, hozzáadjuk a tejszínt, forrápontig hevítjük. Citrommal, sóval, borssal ízesítjük.
Nagyon finom, a mártás is!
Halfilét sózzuk, borsozzuk, citromlével locsoljuk, 1 órát állni hagyjuk. Utána mindkét oldalát kevés margarinon megsütjük, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. 3 tojás sárgáját si...
Elkészítési idő: 80A harcsa falatokat rövidzsiradékon elősütjük, majd a serpenyőből kiemeljük, a hagymából, szalonnából, paradicsomból, paprikából, lecsót készítünk azon a zsiradékon, amin a halat sü...
Elkészítési idő:1. A pontyfilét lebőrözzük, 4 egyforma szeletre vágjuk, kb. 1 kiskanál sóval behintjük. A lisztet a fele pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük. A halat beleforgatjuk, majd serp...
Elkészítési idő: 55 min