Családireceptkönyv.hu

Ropogós morzsakéregben sült lazac


Írta:

Adag: 6-8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5-2 kg lazac
18 dkg olajos mag keverve
2 ek dijoni mustár
1 citrom héja
kis cs petrezselyem
3 ek zsemlemorzsa
2 ek friss citromlé
1 ek olívaolaj
só, bors

Mártáshoz:
2 ek vaj
2 ek liszt
1,5 dl alaplé
2 dl tejszín
1 citrom héja
fél citrom leve
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:


A lazacot sózzuk, borsozzuk. Egyprítógépben összekeverjük a magokat, mustárt, citromlét és petrezselymet majd a morzsát. A masszát rányomkodjuk a halra, végül olajjal és citromlével locsoljuk.
200 fokon 20-25 percet sütjük.

Mártás:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk. A meleg alaplével felönjük, hozzáadjuk a tejszínt, forrápontig hevítjük. Citrommal, sóval, borssal ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom, a mártás is!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tőkehal lencsével
Tőkehal lencsével

Egy halszeletet 2-3 darabba vágunk, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon megsütjük. A meleg serpenyőben hozzáadunk 3 dkg vajat, amely így „beleolvad” a halba....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Sült keszeg vagy kárász
Sült keszeg vagy kárász

Mielőtt nekilátnánk a sütögetésnek, egy fontos műveletet meg kell ejtenünk. IRDALÁSRÓL RÖVIDEN: Szálkamentesítő akció indul. Az irdalást azért végezzük a halaknál, hogy kisülve...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sörtésztában sült sprotni
Sörtésztában sült sprotni

Halhoz: A mélyhűtött halakat meglocsoljuk limelével, sózzuk, borsozzuk. Míg összeállítjuk a tésztát, addig felengednek, átjárják a fűszerek. A sörtészta hozzávalóit összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Sült hekk recept
Sült hekk recept

1. A fagyasztott halat engedjük ki. Ezt szobahőmérsékleten végezzük, ne használjunk meleg vizet vagy mikrót a folyamat gyorsítására. Számoljunk jó néhány órát az olvasztásra, a kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk