Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fokhagymás-kapros halfilé


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-6 szelet tengeri halfilé
1,5 dl olívaolaj
1 csokor kapor
6 gerezd zúzott fokhagyma
fűszerek:oregánó, bazsalikom, majoránna
vegeta, bors
2 citrom
több színű tarka bors
kevés Worcester szósz
pici liszt (vagy keményítő)
tejszín vagy tej

Elkészítés:


Készítsd el a páclét: keverd el az olívaolajban az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, tarka borssal, (előzetesen az egy evőkanálnyi tarka borsot zúzd szét egy mozsárban), add hozzá az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot, és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentesd a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át) majd serpenyőben süsd meg mindkét oldalán.
Amikor megpirult, vedd ki és a serpenyőbe nyomd bele 1/2 citrom levét.
(Ez felszedi az odatapadt pörköket.)
Készítsd el a pici habarást, szórj bele egy 1/2 cs kaprot apróra vágva és sűrítsd be vele a serpenyőben maradt szaftot.
Tálaláskor rizst adtam mellé.

Fokhagymás-kapros halfilé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kapros túróval, olívabogyóval töltött haltörzsek
Kapros túróval, olívabogyóval töltött haltörzsek

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Petra
Afrikai harcsa sütve Kati mama módra
Afrikai harcsa sütve Kati mama módra

- Reggel a halat megmossuk és befűszerezzük mindkét oldalát (keverékkel és paprikával) - A tepsi aljára teszem a vajat, úgy, hogy a hal alatt legyen - Esetleg kevés olívaolajat i...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres hal
Fűszeres hal

A halat befűszerezzük, majd a kiolajozott tepsire rakjuk. Minden szelet tetejére hagymát(pórékarika), és vajszeleteket teszünk,majd megsütjük.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Lazacos spagetti
Lazacos spagetti

Főzzük ki a spagettit. Közben vágjuk a lazacot vékony csíkokra és pirítsuk meg kissé olíva olajon. Öntsök fel a borral és a tejszínnel. Ízesítsük a szószt egy kevés Delikáttal....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk