4-6 szelet tengeri halfilé
1,5 dl olívaolaj
1 csokor kapor
6 gerezd zúzott fokhagyma
fűszerek:oregánó, bazsalikom, majoránna
vegeta, bors
2 citrom
több színű tarka bors
kevés Worcester szósz
pici liszt (vagy keményítő)
tejszín vagy tej
Készítsd el a páclét: keverd el az olívaolajban az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, tarka borssal, (előzetesen az egy evőkanálnyi tarka borsot zúzd szét egy mozsárban), add hozzá az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot, és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentesd a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át) majd serpenyőben süsd meg mindkét oldalán.
Amikor megpirult, vedd ki és a serpenyőbe nyomd bele 1/2 citrom levét.
(Ez felszedi az odatapadt pörköket.)
Készítsd el a pici habarást, szórj bele egy 1/2 cs kaprot apróra vágva és sűrítsd be vele a serpenyőben maradt szaftot.
Tálaláskor rizst adtam mellé.
Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...
Elkészítési idő:A PISZTRÁNGOT BEFŰSZEREZZÜK ÉS BESÓZZUK ÉS KÉT ÓRÁN KERESZTÜL ÁLLNI HAGYJUK.. A HAGYMÁT A PAPRIKÁT A PARADICSOMOT MEGPUCOLJUK ÉS FELSZELETELJÜK... AZ OLAJAT BELEÖNTJÜK A TEPSIBE...
Elkészítési idő:A halacskákat úszni tanítjuk a tejben körülbelül 5 percig. Nem muszáj egyben, hanem sütési adagonként, hogy spóroljunk a tejjel. Közben a lisztet összekeverjük sóval, borssal, ízlé...
Elkészítési idő:A halat felengedés nélkül forró olajban arany színűre sütjük. 2,5 dkg vajat hevítünk egy edényben, hozzáadjuk a rizst, kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük 2 bögre forró v...
Elkészítési idő: 1