menu

Családireceptkönyv.hu

Bajai halászlé


Írta:

Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erő paprika), 1 db cseresznyepaprika, , 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 kis paradicsom, 1,4 dl vörösbor, só.

Elkészítés:


Készíteni csak szabad tűzön, bográcsban lehet. Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már két órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Amikor forrni kezd (a keletkező szürkés habot nem szabad leszedni!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos, helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított kb. 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, hogy harmonikusak-e már az ízek. Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt kb. 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, mert a halnak nem szabad szétfőnie! Tálaláskor frissen főt hosszú metéltet adhatunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: ha elmorzsolunk néhány csípős cseresznyepaprikát, és megfőzzük egy deci hallében, sokkal jobb ízesítőt kapunk, mintha csak szárazon beleszórnánk a cseresznyepaprikát a levesbe. Tálaljuk külön csészében a halászléhez.

Bajai halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ráksaláta
Ráksaláta

A rákokat kissé hagyom kiengedni majd olívaolajon az áttört fokhagymákkal 5-6 perc alatt átpirítom.Az almát héjjastól apró kockákra vágom és megcsepegtetem a citrom levével.A joghu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Tócsnis, káposztás harcsa filé
Tócsnis, káposztás harcsa filé

Besóztam, borsoztam, megszórtam kevés kakukkfűvel a harcsa filéket, majd szalonna zsírban megsütöttem mindkét oldalukat. Tócsnit készítettem köret gyanánt.: a burgonyát meghámoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hal tengeri sóban
Hal tengeri sóban

A belsejébe tesszük a fűszereket. Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, rá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazac sütése
Lazac sütése

Mielőtt a halhoz nyúlnál, készülj elő a sütésre. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (lehet légkeverés), és készíts ki egy öntöttvas serpenyőt, vagy olyat, ami tűzhelyre és sütőbe is t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk