4 db 100 g-os friss vagy fagyasztott lazac filé
1 citrom
2 narancs
2 dl víz
500 g spárga (a fás részeket távolítsuk el)
30 g friss petrezselyem
15 g olvasztott vaj
2 csipet só
2 őrölt fekete bors
Friss petrezselyem levelek (elhagyható)
Ha fagyasztott halat használunk, kiolvasszuk. Leöblítjük a lazacot, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Lereszelünk kb. 1 evőkanálnyi citromhéjat. Félretesszük. A citromból és a narancsokból is kifacsarjuk a levüket és összekeverjük őket. Kb. fél dl gyümölcslevet kimérünk és félretesszük az öntethez.
A maradék gyümölcslevet egy serpenyőbe öntjük és hozzáöntjük a vizet is. Felforraljuk. Beletesszük a lazacot, a hőfokon viszont közepesre csökkentjük. Lassú tűzön lefedve 4 percig pároljuk. A spárgát a lazacra fektetjük. További 4-8 percig lassú tűzön főzzük, amíg a hal kicsit töredezni nem kezd, illetve amíg a spárga ropogóssá nem válik.
Közben egy kis keverőtálban összekeverjük a félretett gyümölcslevet, petrezselymet, vajat, reszelt citromhéjat, sót és borsot.
Tálalás előtt rácsorgatjuk ezt a keveréket a lazacra és a spárgára. Ízlés szerint még díszíthetjük petrezselyem levélkékkel.
A lazac filét előző este 3 hosszúkás darabra vágtam, megsóztam és beborsoztam a citromborssal. A gombát apróra vágtam, az újhagymát felkarikáztam és és kevés olajon mindkettőt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsömlét hideg vízbe áztatjuk, míg ázik, megpucoljuk a burgonyát, kockázzuk, feltesszük sós vízbe főni. A szalonnát kockára vágjuk, a hagymát negyedeljük, a petrezselymet megmoss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kagylót sózzuk, borsozzuk, forró és száraz serpenyőben aranybarnára sütjük. Összeturmixoljuk krémesre a mentát, chilit, citromlevet, kókuszt és kevés vizet. A kagyló tetejére...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesElőször az összes hozzávaló összekeverésével készítsük el az öntetet. Ezután szeleteljük fel a saláta hozzávalóit. Hámozzuk meg az avokádót, vegyük ki a magot, és vágjuk fel vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű