menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt lazac spárgával, egy kis narancsos-citromos ö


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db 100 g-os friss vagy fagyasztott lazac filé
1 citrom
2 narancs
2 dl víz
500 g spárga (a fás részeket távolítsuk el)
30 g friss petrezselyem
15 g olvasztott vaj
2 csipet só
2 őrölt fekete bors
Friss petrezselyem levelek (elhagyható)

Elkészítés:


Ha fagyasztott halat használunk, kiolvasszuk. Leöblítjük a lazacot, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Lereszelünk kb. 1 evőkanálnyi citromhéjat. Félretesszük. A citromból és a narancsokból is kifacsarjuk a levüket és összekeverjük őket. Kb. fél dl gyümölcslevet kimérünk és félretesszük az öntethez.
A maradék gyümölcslevet egy serpenyőbe öntjük és hozzáöntjük a vizet is. Felforraljuk. Beletesszük a lazacot, a hőfokon viszont közepesre csökkentjük. Lassú tűzön lefedve 4 percig pároljuk. A spárgát a lazacra fektetjük. További 4-8 percig lassú tűzön főzzük, amíg a hal kicsit töredezni nem kezd, illetve amíg a spárga ropogóssá nem válik.
Közben egy kis keverőtálban összekeverjük a félretett gyümölcslevet, petrezselymet, vajat, reszelt citromhéjat, sót és borsot.
Tálalás előtt rácsorgatjuk ezt a keveréket a lazacra és a spárgára. Ízlés szerint még díszíthetjük petrezselyem levélkékkel.

Párolt lazac spárgával, egy kis narancsos-citromos ö

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos - vajas sült hal
Citromos - vajas sült hal

1. A kedvenc fehérhúsú halfilédet kockázd fel nagyobb darabokra. 2. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ebbe forgassuk bele a haldarabokat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Hal sörtésztában
Hal sörtésztában

1. Készítsünk tésztát a sörből, a sütőporos lisztből sóval és borssal ízesítve. Pihentessük 20 percig. 2. Vágjuk a halat 2cm széles csíkokra. 3. Melegítsük fel az olajsütőben az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia

- Kókuszolajon felhevítjük a zúzott fokhagymát, majd ehhez adjuk a friss bazsalikomot és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 percig főzzük. - Ezután hozzáadjuk a parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött pontyfilé
Töltött pontyfilé

A halszeleteket sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig bevágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk