1 közepes méretű ponty - 2-2,5 kg,50 dkg krumpli,25 dkg húsos szalonna,5 dl tejföl,4 db zöld paprika,2 fej hagyma,5 közepes méretű paradicsom,1 evőkanál pirospaprika,só,bors,olaj,
A halat pucold meg, távolítsd el a fejét és a farkát, a hasánál vágd félbe, vedd ki a belsőségeket, csak a hal húsa maradjon. Ezután irdald be, a bőrös felével tedd deszkára, és sűrűn vagdosd be, hosszanti vágásokkal, de ügyelve, hogy a bőre ne sérüljön. Ha ezzel megvagy, sózd be a halat, és tedd egy kicsit félre. A krumplikat pucold meg, és főzd félpuhára enyhén sós vízben.
A kukoricalisztet összekeverjük a keményítővel és a sóval. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a sört, sűrűn folyó masszát kell kapnunk. (A pontos lisztmennyiség függ a tojás méretétő...
Elkészítési idő:1. A megtisztított halat megmossuk, a zsírréteggel együtt lefejtjük a bőrét, 2*2 cm-es kockákra vágjuk, kissé besózzuk. 2. Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk,...
Elkészítési idő:A tonhalat törd össze villával, szórd hozzá az apróra vágott újhagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a két tojást és a fűszereket, legvégül pedig a lisztet. Keverd össze, hogy...
Elkészítési idő:A steakburgonyához A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, fűszerezzük, és 200 fokon 20-...
Elkészítési idő: