1 közepes méretű ponty - 2-2,5 kg,50 dkg krumpli,25 dkg húsos szalonna,5 dl tejföl,4 db zöld paprika,2 fej hagyma,5 közepes méretű paradicsom,1 evőkanál pirospaprika,só,bors,olaj,
A halat pucold meg, távolítsd el a fejét és a farkát, a hasánál vágd félbe, vedd ki a belsőségeket, csak a hal húsa maradjon. Ezután irdald be, a bőrös felével tedd deszkára, és sűrűn vagdosd be, hosszanti vágásokkal, de ügyelve, hogy a bőre ne sérüljön. Ha ezzel megvagy, sózd be a halat, és tedd egy kicsit félre. A krumplikat pucold meg, és főzd félpuhára enyhén sós vízben.
A halat kiolvasztjuk szűrőbe téve,hogy az összes fölösleges viz ki tudjon folyni belőle. Beirdaljuk,alaposan besózzuk és beleforgatjuk a paprikás lisztbe,majd forró olajban kisütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felaprítom a zöldségeket: a zellert vékony karikákra, a hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apró darabokra. 2. Közepes lángon megolvasztom a vajat, rádobom a zöldségeket és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindenek előtt a szalonnát megpirítjuk, külön tesszük a zsírtól. A zsírból 3 evőkanállal átszedünk egy lábasba. A halat megmossuk, nagyobb darabokra szeleteljük, félretesszük. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA krumplit megpucolom és vékony karikákra vágom. A hagymát felkockázom és a vajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a húsleves levét, a Creme Fraiche-t és a mustárt. Ezután jöhet bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű