1 közepes méretű ponty - 2-2,5 kg,50 dkg krumpli,25 dkg húsos szalonna,5 dl tejföl,4 db zöld paprika,2 fej hagyma,5 közepes méretű paradicsom,1 evőkanál pirospaprika,só,bors,olaj,
A halat pucold meg, távolítsd el a fejét és a farkát, a hasánál vágd félbe, vedd ki a belsőségeket, csak a hal húsa maradjon. Ezután irdald be, a bőrös felével tedd deszkára, és sűrűn vagdosd be, hosszanti vágásokkal, de ügyelve, hogy a bőre ne sérüljön. Ha ezzel megvagy, sózd be a halat, és tedd egy kicsit félre. A krumplikat pucold meg, és főzd félpuhára enyhén sós vízben.
- Lazac szeleteket olajozott zacskóba tesszük majd szórunk rá citromborsot és szezámmagot. Óvatosan összerázzuk/összeforgatjuk. - Amíg pácolódik elkészítjük a zöldségeket. Ízlés sz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát a tejfölhöz adjuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit. A vöröshagymát a füstölt szalonna egy részével együtt üvegesre dinszteljük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 220 fokra. Összekeverjük a felolvasztott, kinyomkodott, szárazra itatott spenótot a morzsolt fetával, az apróra vágott fokhagymával, a kakukkfűvel és az olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA törzseket megtisztítjuk – hasáról-hátáról éles pengével eltávolítjuk az úszóit, farok úszóját egy határozott mozdulattal lenyessük, a halat gerincre merőlegesen beirdaljuk. Fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű