1 kg halfilé
3 nagyobb fej hagyma
1-2 evőkanál csemege paprikakrém
1 nagy pohár tejföl
2 evőkanál liszt
színes paprika
ételízesítő
só
bors
2 dl olaj
Megmossuk és kisebb kockákra vágjuk a halat. Megsózzuk és állni hagyjuk.
Kockákra szeleteljük a vöröshagymát és megdinszteljük az olajon. Hozzákeverjük a színes paprikát és felöntjük fél liter vízzel.
Hozzáadjuk a csemege paprikakrémet. az ételízesítőt, sót és a borsot.
10-15 percig főzzük a pörköltalapot, majd botmixerrel simára keverjük. Ha sűrű az alap, öntsünk hozzá vizet.
Felforraljuk és körülbelül 10 perc alatt megfőzzük benne a halat.
Amíg fő a hal, elkészítjük a habarást. Kevés tejföllel simára keverjük a lisztet.
Beleöntjük az alapba a habarást. 5 percig rotyogtatjuk, majd ráöntjük a kevés vízzel elkevert maradék tejfölt.
Főtt tésztával tálaljuk.
1. A halat sózzuk, borsot darálunk rá. 2. Egy kisebb sütőlemezt alufóliával kibélelünk, és bekenjük az olajjal, rárakjuk a filéket. 3. A sütőt előmelegítjük grillező fokozato...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Egy serpenyőben vagy wokban összekeverjük a rákot, a lime-levet, a fokhagymát, a pirospaprikát, a cayenne borsot, a szezám- és mogyoróolajat. Közepes tűzön felmelegítjük és 7-8...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halászlé alapot feltesszük főni hagymával és sóval. A hagymát vékonyra vágjuk. Kb 1/2 óráig főzzük, ha már puha a hagyma szitán átpasszírozzuk. Feloldjuk a halászlé kockát az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz avokádót meghámozzuk, a magját kiveszem. A konzervet kibontjuk összekeverjük az avokádóval, az apróra vágott hagymával, mad turmixszoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal és citr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű