menu

Családireceptkönyv.hu

Sárban sült keszeg


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


keszeg, só, fűszer paprika

Elkészítés:


A kifogott keszeget, kárászt kibelezték, de nem pikkelyezték le. A halakat kívül-belül sózták, paprikázták, majd betekerték sárral kevert fűszálakkal. Beledobták a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatták. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálták és egy nagyobb kővel csapást mértek rá. A kemény kéreg kettétört és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtak. "

Trükkök, tippek, praktikák:


Még a hetvenes években láttam a cigányok halsütési módját.

Sárban sült keszeg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökehalcsíkok sörtésztában hasábburgonyával és tartá
Tökehalcsíkok sörtésztában hasábburgonyával és tartá

A halat felcsíkozzuk, és elkészítjük a sörtésztát. A lisztbe belekeverjük a tojást, majd addig öntjük hozzá a hideg sört, amíg sűrű tejszín állagú nem lesz. Ebben mártjuk meg a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazacfilé sütve
Lazacfilé sütve

A halszeleteket, egy citrom levével, kevés sóval, őrölt borssal bedörzsölöm, majd azt is a hűtőbe rakom. Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon előszö...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Nigri sushi
Nigri sushi

Vegyünk a kezünkbe kb. egy kanálnyit a sushi rizsből (vagy annyit amekkorára szeretnénk csinálni a sushi-t, célszerű nem túl nagy adagokat készíteni, mert így egyszerűbb fogyasztan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Apaci
Rántott ecetes hal
Rántott ecetes hal

A szokásos módon kirántom a halat, és közepes vékony szeletekre hagymát vágok. 8 liter vizet felforralok (mi ennyit készítünk, ebből 20 literes edénnyel lesz) amibe a következő...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk