keszeg, só, fűszer paprika
A kifogott keszeget, kárászt kibelezték, de nem pikkelyezték le. A halakat kívül-belül sózták, paprikázták, majd betekerték sárral kevert fűszálakkal. Beledobták a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatták. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálták és egy nagyobb kővel csapást mértek rá. A kemény kéreg kettétört és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtak. "
Még a hetvenes években láttam a cigányok halsütési módját.
A halat felcsíkozzuk, és elkészítjük a sörtésztát. A lisztbe belekeverjük a tojást, majd addig öntjük hozzá a hideg sört, amíg sűrű tejszín állagú nem lesz. Ebben mártjuk meg a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halszeleteket, egy citrom levével, kevés sóval, őrölt borssal bedörzsölöm, majd azt is a hűtőbe rakom. Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon előszö...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűVegyünk a kezünkbe kb. egy kanálnyit a sushi rizsből (vagy annyit amekkorára szeretnénk csinálni a sushi-t, célszerű nem túl nagy adagokat készíteni, mert így egyszerűbb fogyasztan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szokásos módon kirántom a halat, és közepes vékony szeletekre hagymát vágok. 8 liter vizet felforralok (mi ennyit készítünk, ebből 20 literes edénnyel lesz) amibe a következő...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű