bármilyen, hazai halból elkészíthető
1 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
ecet
só
cukor
liszt
a sütéshez zsiradék
A megtisztított halat jó két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró zsírban kisütjük. Ezután elkészítjük a páclevet. Hagyományos salátalevet készítünk (só, cukor, ecet, víz). Ebbe tesszük bele a zúzott fokhagymát és a karikára vágott vöröshagymát. A végén a kisütött halszeleteket helyezzük a páclébe, akkor jó, ha lé ellepi a halat. Lefedjük és 2-3 napig hűtőben érleljük. Ez alatt az idő alatt, az apró szálkák is megpuhulnak a halhúsban.
Sok múlik az elkészítés módján Az étel jellegétől függően fűszerezhetünk fokhagymával, édesköménnyel, kakukkfűvel, bazsalikommal, zsályával, rozmaringgal, levendulával, tár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, majd 3-4 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágjuk a lazac filét apróra, verjük a tojást, amíg habos, vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát. 2. Keverjünk össze mindent egy tálban, ízesítsük a fűszerekkel és a mustárral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalról öntsük le az olajat/vizet, csöpögtessük le. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, a petrezselymet aprítsuk össze. Keverjük őket össze a hallal. Keverjük össze...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű