menu

Családireceptkönyv.hu

Sült Pangasius zöldségkörettel


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 pangasius halfilé
kevés olaj

kapor
bors
Delikát
citrom
mexikói zöldségkeverék (vagy friss zöldségek)

Elkészítés:


Először a fűszert szoktam elkészíteni. Lehet készen kapni halas fűszerkeveréket, egy párat próbáltam már, de sosem volt az igazi. (Az egyetlen talán a Lucullus halas fűszerkeveréke, ami megtartotta az ízét!)
Tehát a sót, a borsot , a Delikátot és a szárított kaprot összekeverem. (Nem szoktam mérni, hogy miből mennyit teszek, kb. 1-1 teáskanál só és delikát, egy csapott kávéskanál bors és egy nagyobb csipet kapor.)
A halat széles csíkokra vágom, majd a citrom levével leöntöm és egy kevés olajjal átforgatom. Ezt hagyom állni 5-10 percig. Ha egy kicsit állt, a fűszert ráöntöm a halakra és mintha pácolnám, még egyszer átforgatom. Eközben előkészítek egy magasabb falú, tapadásmentes serpenyőt, amibe egy kevés olajat teszek oda és felhevítem. Hirtelen sütöm meg a halcsíkokat, különben szétesnek. Lehet egy kevés kakukkfűvel is ízesíteni, ha valaki szereti a különleges ízeket.
A zöldségköretet vagy mirelit zöldségekből, vagy ha idénye van, akkor természetesen friss zöldségekből készítem el. Ha mirelit zöldséget készítek, akkor azt egy kevés sós vízben félig főzöm meg.
A friss zöldségeket egy kevés vajon előbb megpárolom, majd vízzel felöntöm és félkészre főzöm.
Ha valaki nem rajong a zöldségköretért, a rizibizi vagy párolt rizs nagyon jól illik a hal mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem feltétlenül szükséges a fűszerezéshez a Delikát használata, ugyanis a hirtelen sütés hátrányából fakadóan a Delikátban lévő zöldségek szinte mindig megégnek.
Ha a zöldség nem mirelit, érdemes a főzés sorrendjét meghatározni, mert a friss zöldségek főzési ideje más és más. Pl. ha répát, zöldbabot, kukoricát és borsót főzünk, ne a borsóval kezdjük a sort!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Hirtelen sült aquadella,sprotni
Hirtelen sült aquadella,sprotni

A zacskóból kivett pár marék halat kiengedés nélkül sózzuk,csicserilisztbe forgatjuk,forró zsírban "kazalban" kisütjük kb.10 perc alatt,ha szükséges utánsózzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Norvég lazacleves
Norvég lazacleves

A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel
Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel

A palacsintához való alapanyagokat összekeverjük. 8-10 db palacsintát kisütünk. Összetekerjük kettesével metélt szélességűre feldaraboljuk. Zsírozott jénaiba csigaformában helyezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Harcsapaprikás galuskával
Harcsapaprikás galuskával

A hagymát finomra vágom, az olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát. Megszórom pirospaprikával, dobok bele paradicsomot, paprikát (ízlés szerint mehet bele akár halászlékocka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk