menu

Családireceptkönyv.hu

Sült Pangasius zöldségkörettel


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 pangasius halfilé
kevés olaj

kapor
bors
Delikát
citrom
mexikói zöldségkeverék (vagy friss zöldségek)

Elkészítés:


Először a fűszert szoktam elkészíteni. Lehet készen kapni halas fűszerkeveréket, egy párat próbáltam már, de sosem volt az igazi. (Az egyetlen talán a Lucullus halas fűszerkeveréke, ami megtartotta az ízét!)
Tehát a sót, a borsot , a Delikátot és a szárított kaprot összekeverem. (Nem szoktam mérni, hogy miből mennyit teszek, kb. 1-1 teáskanál só és delikát, egy csapott kávéskanál bors és egy nagyobb csipet kapor.)
A halat széles csíkokra vágom, majd a citrom levével leöntöm és egy kevés olajjal átforgatom. Ezt hagyom állni 5-10 percig. Ha egy kicsit állt, a fűszert ráöntöm a halakra és mintha pácolnám, még egyszer átforgatom. Eközben előkészítek egy magasabb falú, tapadásmentes serpenyőt, amibe egy kevés olajat teszek oda és felhevítem. Hirtelen sütöm meg a halcsíkokat, különben szétesnek. Lehet egy kevés kakukkfűvel is ízesíteni, ha valaki szereti a különleges ízeket.
A zöldségköretet vagy mirelit zöldségekből, vagy ha idénye van, akkor természetesen friss zöldségekből készítem el. Ha mirelit zöldséget készítek, akkor azt egy kevés sós vízben félig főzöm meg.
A friss zöldségeket egy kevés vajon előbb megpárolom, majd vízzel felöntöm és félkészre főzöm.
Ha valaki nem rajong a zöldségköretért, a rizibizi vagy párolt rizs nagyon jól illik a hal mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem feltétlenül szükséges a fűszerezéshez a Delikát használata, ugyanis a hirtelen sütés hátrányából fakadóan a Delikátban lévő zöldségek szinte mindig megégnek.
Ha a zöldség nem mirelit, érdemes a főzés sorrendjét meghatározni, mert a friss zöldségek főzési ideje más és más. Pl. ha répát, zöldbabot, kukoricát és borsót főzünk, ne a borsóval kezdjük a sort!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kertész
Korhely harcsa halászlé
Korhely harcsa halászlé

Hagymákat, paprikát (zöldből csak a felét) apróra vágom, fokhagymát töröm.Az alaplé (pucolt, belezett) halait 2 cm darabokra vágom. Szalonnát zsírjára sütöm és (vagy zsíron) a zöl...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldséges tonhalas tésztasaláta
Zöldséges tonhalas tésztasaláta

A tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írt utasítás szerint. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról öntsük le a levét. A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk ap...

Elkészítési idő: 10+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Halászlé
Halászlé

A ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

turmixolni lehet és utána mehet zöldségekkel a pufira

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk