1 kg natúr halfilé (fagyasztott)
só, őrölt bors, petrezselyemzöld
citrom
20 dkg tejszínes krémsajt (nálam Camping)
12 dkg trappista sajt
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj, liszt
A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet).
Besóztam, citromlével meglocsoltam.
A tejszínes krémsajtot tálba tettem, hozzáreszeltem a trappistát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, aprított petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával, egyneművé kevertem.
A halszeleteket lisztbe forgattam, kevés olajon elősütöttem.
Kiolajazott tepsibe rakosgattam, tetejükön elosztottam a sajtbundát úgy, hogy szépen befedje.
Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem, párolt rizzsel és párolt vegyes zöldséggel tálaltam.
A halat 2-3 részre felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon. (Néhány órát állni hagyjuk, de nem muszáj.) Olajozott tepsibe fektetjük, tetejükre morzsolt bazsalikomot é...
Elkészítési idő: 50 percA lazacpatkókat leöblítjük, meghintjük néhány csepp citromlével (ez különösen fontos a lazac esetében, mert egyfelől nagyon átható a szaga, másfelől törékeny a húsa, és a citrom me...
Elkészítési idő:A tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írt utasítás szerint. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról öntsük le a levét. A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk ap...
Elkészítési idő: 10+15 percAz olajon megdinszteljük az aprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot, ezzel a lecsós alap készül. A harcsát szeletekre vagy kock...
Elkészítési idő: fél óra