Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Halászlé


Írta:

Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg ponty
2 keszeg
harcsafej
10 dkg pirospaprika
4 halászlékocka
3 nagy fej hagyma
3 l víz
3 paradicsom
2 csípős paprika
2 doboz sűrítmény
2 dl száraz vörösbor
1 fakanálnyi zsír

bors

Elkészítés:


A pontyot pucold meg, majd szeleteld fel. Ha akarod, a bőrét is lenyúzhatod. Sózd be, és tedd fél órára a hűtőbe. Rakd az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel, a farkakkal, a belsőségekkel, a paradicsommal, a paprikával, a hagymával, a zsírral egy 5 literes lábosba, és önts rá 3 liter vizet. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá az őrölt pirospaprikát. Szó szerint főzz szét mindent körülbelül két óra alatt.

Utána passzírozd át a masszát. Ez húsdarálóval vagy turmixgéppel a leggyorsabb, de tésztaszűrön kézzel is elvégezheted a műveletet. Tedd egy másik edénybe a sűrűjét, rakd hozzá a kockákat, a sűrítményt, és önts hozzá két deci bort. Ha szükséges, még egy kis vizet is adhatsz hozzá. A levet ismét forrald fel. Közben tedd bele az ikrát, a haltejet és a szeleteket. Öt-tíz percig főzd, és kész is van a karácsonyi halászlé! Vedd le a tűzről, és akár tálalhatod is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Harcsapaprikás pirított túrós csuszával
Harcsapaprikás pirított túrós csuszával

Olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd vegyük ki belőle és tegyük félre a pörcöt. A szalonnazsírhoz adjuk hozzá a sertészsírt, majd a felforrósított zsiradékban süssük át hirtelen a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lazac céklaágyon
Lazac céklaágyon

Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevet és egy fél csokor felaprított kaprot. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk. A céklákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalpizza
Tonhalpizza

Turmixolni és serpenyőben fedő alatt megsütni majd rá a feltét

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ropogós lazacfilé, quinoával és grillzöldségekkel
Ropogós lazacfilé, quinoával és grillzöldségekkel

1. A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk. 2. A cukorborsót és a spárgát blanchirozzuk vagyis 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízbe áztatjuk. Közvetlenül sütés előtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk