4 személyre:
4 db, egyenként kb. 110g lazac, bőr nélkül
A kéreghez:
85 g száraz fehérkenyér, a héja nélkül
Egy kis csokor bazsalikom, kb. 8-10 nagy levél
2 nagy kaporzöld, kb. 1 evőkanálnyi mennyiségű
2 petrezselyzöld, kb. 1 evőkanálnyi
1 kis gerezd zúzott fokhagyma
20 g fekete Oliva bogyó
30 g vaj, olvasztva
Só és frissen őrölt bors
A mártáshoz:
2 evőkanál extra szűz Oliva olaj
2 piros paprika
1 nagy vöröshagyma
225 ml forró zöldséglé
1 gerezd fokhagyma, zúzva
A salátához:
400 g ízletes bébiparadicsom
Egy kis csokor bazsalikom, kb. 10-12 nagy levél
Egy csipet só, frissen őrölt feketebors
1 citrom leve
Extra szűz Oliva olaj
Először, a zöldfűszeres kéreg elkészítéséhez vágjuk kockára a kenyeret, és tegyük a Russell Hobbs Allure mini aprító labdába. Lehet, hogy két adagban kell elvégezni. Az utolsó adaghoz adjuk a zöldfűszereket, a fokhagymát és az Oliva bogyókat, és apróra vágjuk a gépben.
Alaposan keverjük össze a kenyérmorzsát egy nagy tálban, tegyük bele az olvasztott vajat, és ízlés szerint fűszerezzük a Russell Hobbs Allure só- és borsőrlővel. Helyezzük a lazacfiléket egy tiszta tálcára a bőrös oldalukkal lefelé, és nyomjuk a kenyérmorzsát a filék tetejére, majd tegyük hűtőbe kb. 15-20 percre, hogy a morzsa megkérgesedjen.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütő 180°C, gázsütő 5. fokozat). Helyezzük a paprikákat a sütőpapírra, és öntsünk rá kevés olívaolajat, és 20 perc alatt süssük puhára.
Közben a saláta elkészítéséhez vágja félbe és szeletelje fel a paradicsomokat, vágja a bazsalikomot vékony csíkokra, majd tegye át egy tálba, és adja hozzá a citromlevet, a sót és a paprikát, és egy kis (kb. 1-2 evőkanálnyi) olívaolajat, keverje össze, és hűtse le.
Vegye ki a paprikákat a sütőből, helyezze egy tálba, takarja be műanyag fóliával, és tegye félre.
Aprítsuk össze a hagymát a Russell Hobbs Allure mini aprító labdával, és pirítsuk egy gerezd fokhagymával 1 evőkanál Oliva olajban. Hámozzuk le a paprika héját, magozzuk ki, vágjuk durvára, és tegyük a vöröshagymához, és a zöldségléhez, majd forraljuk fel, és pároljuk 5 percig.
Vegyük le a tűzről, és öntsük át egy kehelybe, pürésítsük simára a Russell Hobbs Allure kézi turmixszal, majd ízesítsük ízlés szerint a Russell Hobbs Allure só- és borsőrlővel, és tegyük bele egy tiszta lábasba.
Vegyük ki a lazacot a hűtőből, és hevítsünk egy evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd kissé megpirítjuk a lazac alsó oldalát. Ha lehet, használjunk sütőálló serpenyőt, vagy tegyük át egy sütőlemezre, és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, amíg kemény, de omlós nem lesz.
Melegítsük újra a mártást, és tálaljuk a sült lazaccal és a paradicsomsalátával. Tökéletes kísérő a vajas újburgonya
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a fokhagymát, majd süsd addig, amíg már enyhén érzed az illatát, és a fokhagyma enyhén megbarnult. Szedd ki a fokhagymát, és tedd a helyé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított pontyot bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megmossuk, azután egy kevés vajon sóval és fokhagymával ízesítve megfonnyasztjuk. A harcsafilét sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, vajon kissé elősütjük. Ráöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat besózzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, aranybarnára sütjük. Sütés közben tekerünk rá feketeborsot. A megsült halat tányérra szedjük, és félre tesszük. A serpenyőből kiöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű