Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Drávai csukasült


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg-os megtisztított csuka

6 gerezds fokhagyma
2 kávéskanál fehérbors
paprikás liszt (panírozáshoz)
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg brokkoli
olaj
A fokhagymamártáshoz:
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl húsleves

1 dl tejszín

Elkészítés:


Elkészítés: A csukát megtisztítjuk, bevagdaljuk, besózzuk, a zúzott fokhagymát összekeverjük a fehérborssal, majd ezzel kívül-belül bekenjük a halat, és 1-2 órára hidegen állni hagyjuk.

Közben megtisztítjuk a brokkolit, rózsákra szedjük, sós vízben puhára főzzük. Főzés után lecsepegtetjük, félretesszük.

Elkészítjük a fokhagymamártást is. Rántást készítünk, melyet zúzott fokhagymával dúsítunk, enyhén megpirítjuk, majd húslevessel felöntjük, összeforraljuk. Forrás közben (lassú tűzön) hozzáadjuk a tejszínes habarást.

A paprikás lisztben megforgatott csuka hasába vékonyra szelt füstölt szalonnát teszünk, az előmelegített sütőből kivesszük a tepsit a felforrósított olajjal, és az egész csukát óvatosan
beletesszük. A maradék szalonnaszeletekkel beborítjuk a halat,
s kb. 20 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, meglocsoljuk.

Tálaláskor az egész csukát óvatosan, hogy ne törjön, kivesszük a tepsiből, tálra helyezzük. Köré rakjuk a brokkolirózsákat, a vele sült szalonnaszeleteket, s rá- vagy melléöntjük a fokhagymamártást.

Drávai csukasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Paradicsomos-kókuszos halcurry
Paradicsomos-kókuszos halcurry

A tengeri halat hagyd kiolvadni és vágd csíkokra. A rizst mosd meg és sós vízben tedd fel főni. A fűszereket készítsd össze egy kis pohárban, a vöröshagymát vágd apróra, a fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Halgombóc-leves
Halgombóc-leves

A halfejeket a negyedekbe vágott vöröshagymával, borssal és babérlevéllel kb. 1,6-1,8 L vízben feltesszük főni. Kb. egy óra múlva átszűrjük a levest. A tiszta hal alap lébe elsőnek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Alufóliában sült tőkehal
Alufóliában sült tőkehal

A tőkehalfilét mossuk, sózzuk (nem sokat) és borsozzuk. Megszórjuk egy kis kakukkfűvel. Fogunk egy alufóliát, és fél evőkanál olajat csepegtetünk rá, amire ráfektetjük a halat, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Ecetes hal, rántva
Ecetes hal, rántva

A halat felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, majd bepanírozzuk és zsírban vagy olajban a szokásos módon megsütjük. Kb. 1 liter vízből (attól függően, hogy milyen mennyiségű halat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk