Családireceptkönyv.hu

Drávai csukasült


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg-os megtisztított csuka

6 gerezds fokhagyma
2 kávéskanál fehérbors
paprikás liszt (panírozáshoz)
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg brokkoli
olaj
A fokhagymamártáshoz:
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl húsleves

1 dl tejszín

Elkészítés:


Elkészítés: A csukát megtisztítjuk, bevagdaljuk, besózzuk, a zúzott fokhagymát összekeverjük a fehérborssal, majd ezzel kívül-belül bekenjük a halat, és 1-2 órára hidegen állni hagyjuk.

Közben megtisztítjuk a brokkolit, rózsákra szedjük, sós vízben puhára főzzük. Főzés után lecsepegtetjük, félretesszük.

Elkészítjük a fokhagymamártást is. Rántást készítünk, melyet zúzott fokhagymával dúsítunk, enyhén megpirítjuk, majd húslevessel felöntjük, összeforraljuk. Forrás közben (lassú tűzön) hozzáadjuk a tejszínes habarást.

A paprikás lisztben megforgatott csuka hasába vékonyra szelt füstölt szalonnát teszünk, az előmelegített sütőből kivesszük a tepsit a felforrósított olajjal, és az egész csukát óvatosan
beletesszük. A maradék szalonnaszeletekkel beborítjuk a halat,
s kb. 20 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, meglocsoljuk.

Tálaláskor az egész csukát óvatosan, hogy ne törjön, kivesszük a tepsiből, tálra helyezzük. Köré rakjuk a brokkolirózsákat, a vele sült szalonnaszeleteket, s rá- vagy melléöntjük a fokhagymamártást.

Drávai csukasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Ecetes hal
Ecetes hal

A halat előlészítjük, felszeljük, sózzuk, félretesszük. A hideg vízbe beletesszük a cukrot és az ecetet, elkeverjük, kóstoljuk, és beállítjuk az ízét. Azzal számoljunk hogy a hal g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával
Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával

A harcsafilét nagyobb kockákra vágjuk és vízzel leöblítjük. Az apróra vágott hagymát olajon aranyszínűre pirítjuk, rádobjuk a pirospaprikát és kb. 100 ml vízzel felöntjük. Lassú...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Füstölt lazac tekercs
Füstölt lazac tekercs

Elkészítés: 1. Egy tojást 1 evőkanál vízzel és fél kiskanál keményítővel simára keverünk, megsózzuk, megborsozzuk. 2. Egy teflonserpenyőt vékonyan kiolajozunk, és a tojást beleön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fűszervajas homár
fűszervajas homár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk