menu

Családireceptkönyv.hu

Drávai csukasült


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg-os megtisztított csuka

6 gerezds fokhagyma
2 kávéskanál fehérbors
paprikás liszt (panírozáshoz)
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg brokkoli
olaj
A fokhagymamártáshoz:
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl húsleves

1 dl tejszín

Elkészítés:


Elkészítés: A csukát megtisztítjuk, bevagdaljuk, besózzuk, a zúzott fokhagymát összekeverjük a fehérborssal, majd ezzel kívül-belül bekenjük a halat, és 1-2 órára hidegen állni hagyjuk.

Közben megtisztítjuk a brokkolit, rózsákra szedjük, sós vízben puhára főzzük. Főzés után lecsepegtetjük, félretesszük.

Elkészítjük a fokhagymamártást is. Rántást készítünk, melyet zúzott fokhagymával dúsítunk, enyhén megpirítjuk, majd húslevessel felöntjük, összeforraljuk. Forrás közben (lassú tűzön) hozzáadjuk a tejszínes habarást.

A paprikás lisztben megforgatott csuka hasába vékonyra szelt füstölt szalonnát teszünk, az előmelegített sütőből kivesszük a tepsit a felforrósított olajjal, és az egész csukát óvatosan
beletesszük. A maradék szalonnaszeletekkel beborítjuk a halat,
s kb. 20 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, meglocsoljuk.

Tálaláskor az egész csukát óvatosan, hogy ne törjön, kivesszük a tepsiből, tálra helyezzük. Köré rakjuk a brokkolirózsákat, a vele sült szalonnaszeleteket, s rá- vagy melléöntjük a fokhagymamártást.

Drávai csukasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pácolt lazac
Pácolt lazac

A bőrös halfilék fél órát érlelődtek a finom páclében, mialatt a köretet is előkészítettem. 3-3 perc grillezés kellett a lazacszeletek mindkét oldalának, míg a megtisztított, a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Harcsapaprikás/Amy receptje
Avatar Apaci Kedvelnék
Harcsapaprikás/Amy receptje

Mindenek előtt a szalonnát megpirítjuk, külön tesszük a zsírtól. A zsírból 3 evőkanállal átszedünk egy lábasba. A halat megmossuk, nagyobb darabokra szeleteljük, félretesszük. A...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Harcsa Florentin módra
Harcsa Florentin módra

A spenótot megmossuk, azután egy kevés vajon sóval és fokhagymával ízesítve megfonnyasztjuk. A harcsafilét sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, vajon kissé elősütjük. Ráöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos tonhal salátával
Citromos tonhal salátával

Alaposan hevítsd fel az olajat, majd hirtelen süsd át a tonhal mindkét felét. Egy-két percnél tovább semmiképp se süsd egy-egy oldalát. Ha kész, még tálalás előtt csorgass rá friss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk