Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hagymaágyon sütött amur


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 amur (olyan kiló körül)
6 szelet kenyérszalonna
1 citrom leve
3 fej hagyma
1 dl olaj
6 krumpli

3 dl tejföl
3 főtt tojás
frissen őrölt bors

Elkészítés:


A halat irdaljuk, a mélyedésbe szalonna-csíkokat helyezünk. Belsejét sózzuk, citromlével öntjük, 1 órát pihentetjük. A hagymát kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A párolt hagymát tepsibe terítjük, ráfektetjük az előkészített halat. Mellékockázzuk a krumplit. Sózzuk, alufóliával takarjuk, forró sütőben összepároljuk. Amikor forrni kezd az egyveleg, kivesszük a sütőből, a hagymás olaj egy részét a halra merjük, visszatakarjuk, visszatesszük a sütőbe. Közben a főtt tojásokat villával összetörjük , a tejföllel keverjük, borsot darálunk rá. 20 perc sülés után a tepsit megint kivesszük a sütőből, a halra burítjuk a tojásos tejfölt, fólia nélkül visszatesszük a tepsit a sütőbe, pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Szardíniakrém
Szardíniakrém

A margarint kikeverjük a mustárral. Ízlés szerint teszünk bele egy kevés őrölt borsot, apróra vágott snidlinget és facsarunk bele egy kis citromlevet. A halkonzervet villával össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldséges tonhalas tésztasaláta
Zöldséges tonhalas tésztasaláta

A tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írt utasítás szerint. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról öntsük le a levét. A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk ap...

Elkészítési idő: 10+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsa brassói
Harcsa brassói

A nyúzott harcsafilét kockára vágjuk. Sózzuk és egy fokhagymacikkel bedörzsöljük a halat. Kb. egy órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A tisztított, kockázott burgon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes-zöldborsós hal
Tejszínes-zöldborsós hal

A halat kockára vágjuk. A vajat felmelegítjük és belerakjuk a halkockákat. Fehéredésig pirítjuk, közben fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldborsót és fedő alatt, 4-5 percig pároljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk