1 amur (olyan kiló körül)
6 szelet kenyérszalonna
1 citrom leve
3 fej hagyma
1 dl olaj
6 krumpli
só
3 dl tejföl
3 főtt tojás
frissen őrölt bors
A halat irdaljuk, a mélyedésbe szalonna-csíkokat helyezünk. Belsejét sózzuk, citromlével öntjük, 1 órát pihentetjük. A hagymát kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A párolt hagymát tepsibe terítjük, ráfektetjük az előkészített halat. Mellékockázzuk a krumplit. Sózzuk, alufóliával takarjuk, forró sütőben összepároljuk. Amikor forrni kezd az egyveleg, kivesszük a sütőből, a hagymás olaj egy részét a halra merjük, visszatakarjuk, visszatesszük a sütőbe. Közben a főtt tojásokat villával összetörjük , a tejföllel keverjük, borsot darálunk rá. 20 perc sülés után a tepsit megint kivesszük a sütőből, a halra burítjuk a tojásos tejfölt, fólia nélkül visszatesszük a tepsit a sütőbe, pirosra sütjük.
A spagettit sós vízben kifőzzük és kb. 1 decit félre rakunk a főzővizéből. Közben elkészítjük a mártást: olívaolajon egy serpenyőben 2 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhalat sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük egy-egy gerezd reszelt fokhagymával, majd a halakat tűzálló tálba tesszük. A hal mellé tesszük a felkockázott édesburgonyát, amit sózunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Alufóliára szorosan egymás mellé tesszük a bacon szeleteket, rávágjuk a friss turbolyát, a harcsafiléből hengert formálunk, a bacon csíkokra helyezzük, majd feltekerjük. Végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat megsózzuk, megborsozzuk, hosszában feltekerjük, és cérnával megkötjük. Szűrőbetétre rakjuk és gőz fölött kb. 10 percig pároljuk. Közben 5 dkg vajon a lisztet megfuttatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű