menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymaágyon sütött amur


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 amur (olyan kiló körül)
6 szelet kenyérszalonna
1 citrom leve
3 fej hagyma
1 dl olaj
6 krumpli

3 dl tejföl
3 főtt tojás
frissen őrölt bors

Elkészítés:


A halat irdaljuk, a mélyedésbe szalonna-csíkokat helyezünk. Belsejét sózzuk, citromlével öntjük, 1 órát pihentetjük. A hagymát kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A párolt hagymát tepsibe terítjük, ráfektetjük az előkészített halat. Mellékockázzuk a krumplit. Sózzuk, alufóliával takarjuk, forró sütőben összepároljuk. Amikor forrni kezd az egyveleg, kivesszük a sütőből, a hagymás olaj egy részét a halra merjük, visszatakarjuk, visszatesszük a sütőbe. Közben a főtt tojásokat villával összetörjük , a tejföllel keverjük, borsot darálunk rá. 20 perc sülés után a tepsit megint kivesszük a sütőből, a halra burítjuk a tojásos tejfölt, fólia nélkül visszatesszük a tepsit a sütőbe, pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

turmixolni lehet és utána mehet zöldségekkel a pufira

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Zöldséges busa
Zöldséges busa

A besózott halszeleteket fél óráig állni hagyjuk, majd lecsurgatjuk és mindkét oldalukat lisztbe mártva kisütjük. Az olaj másik felében megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott halfilé párolt rizzsel
Rántott halfilé párolt rizzsel

A halat felengedés nélkül forró olajban arany színűre sütjük. 2,5 dkg vajat hevítünk egy edényben, hozzáadjuk a rizst, kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük 2 bögre forró v...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi tejfölös csuka
Karácsonyi tejfölös csuka

Megtisztítjuk a csukahalat, jól megmossuk, két oldalát beirdaljuk. Ezt követően ízlés szerint borsozzuk és sózzuk, valamint az összenyomott fokhagymát egyenletesen elkenjük a hal...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk