- 5 dkg serrano sonka
- 25 dkg Bufala mozzarella
- citromlé
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 dl szójaszósz
- 1/2 kg kristálycukor
- 1/2 kg só
- 3 evőkanál méz
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg dió
- 60 dkg lazacfilé
- 1 maréknyi bazsalikom levél
A lebőrözött lazacfiléket pirított, darált dióval, fokhagymával, kevés mézzel bedörzsöljük, egy éjszakán át érleljük. Másnap tengeri só és kristálycukor 1-1 arányú keverékébe tesszük, és 2-3 napig szárítjuk. Ha elérte a megfelelő állagot, lemossuk, szárazra töröljük, és nagyobb kockákra vágjuk. A szójaszószt kevés mézzel körülbelül a felére redukáljuk. Olívaolajból, citromléből öntetet készítünk. A lazackockákat a tányérra helyezzük, rátépkedjük a Bufala mozzarellát, rátesszük a serrano sonka hajszálvékony szeleteit, meglocsoljuk a szójaredukcióval és a citromos olajjal. Bazsalikomvirágot, fűszersalátát teszünk rá.
Először a hallal törődj. Ha sikerült megtisztítani, tedd félre a halikrát és a tejet, de nehogy megsózd! A halat viszont irdald be, szeleteld fel, és sózd meg ízlésed szerint. Eztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd fasírtokat formázunk belőle és olajspray-vel befújt szilikonos lapon, 200 fokon alsó-felső sütésen készre sütjük (félidőben megfordítjuk).
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat, a paradicsomot, a paprikát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd 1 dl vízzel felengedjük. Jó sűrű alapot készítünk. A halat k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűSüssünk… 1. A halszeleteket hagyjuk kiolvadni úgy, hogy a víz le tudjon csepegni róluk. Picit sózzuk, majd citrommal vagy lime-mal meglocsoljuk őket. 2. Sós vízben megfőzzük a ri...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz