1 kg savanyú káposzta, 1 kg harcsafilé, 2 db kisebb vöröshagyma, 1 csokor finomra vágott kapor, 2 dl tejföl, 5 evőkanál liszt, köménymag ízlés szerint, 2 dl száraz fehérbor, olaj sütéshez, 1 evőkanál vaj.
A harcsafilét 6 szeletre vágjuk, paprikás lisztben megforgatjuk, majd olajon pirosra sütjük. A megtisztított hagymát karikára szeljük, kevés forró olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát. Köménymaggal ízesítjük, jól átforgatjuk, majd aláöntjük a bort és puhára pároljuk. A káposzta felét egy tűzálló tálba tesszük, rárakjuk a halszeleteket, és betakarjuk a megmaradt káposztával. Meglocsoljuk a tejföllel, forró sütőbe toljuk és jól átsütjük. A vajon megpárolt kaporral megöntözve tálaljuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, a petrezselymet finomra, a spenótot nagyjából összevágjuk, a csilit felaprítjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fish and chips elkészítéséhez első lépésben süsd ki a sültkrumplit. Ehhez forrósítsd fel az olajat 180 fokra, és – mivel itt mélyhűtött hasábburgonyát javaslok – a leírás szerein...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok vég...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElőször daráljuk le a szarvasi afrikai harcsa filét. Majd a szalonnát vágjuk kockákra és serpenyőben kezdjük el lassan melegíteni. Közben vágjuk össze a hagymát apróra. Amikor a s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű