Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Káposztás harcsa


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta, 1 kg harcsafilé, 2 db kisebb vöröshagyma, 1 csokor finomra vágott kapor, 2 dl tejföl, 5 evőkanál liszt, köménymag ízlés szerint, 2 dl száraz fehérbor, olaj sütéshez, 1 evőkanál vaj.

Elkészítés:


A harcsafilét 6 szeletre vágjuk, paprikás lisztben megforgatjuk, majd olajon pirosra sütjük. A megtisztított hagymát karikára szeljük, kevés forró olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát. Köménymaggal ízesítjük, jól átforgatjuk, majd aláöntjük a bort és puhára pároljuk. A káposzta felét egy tűzálló tálba tesszük, rárakjuk a halszeleteket, és betakarjuk a megmaradt káposztával. Meglocsoljuk a tejföllel, forró sütőbe toljuk és jól átsütjük. A vajon megpárolt kaporral megöntözve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Majonézes-mustáros grillezett lazac
Majonézes-mustáros grillezett lazac

1. Először a friss bazsalikomleveleket mosd át és aprítsd fel. Aztán egy tálban keverd össze a majonézt a mustárral és a kifacsart citromlével. 2. Hozzákeverjük az apróra vágott b...

Elkészítési idő: 1 adag
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Halaszlé
Halaszlé

A halfiléket picit besózzuk és 2 órát pihentetjük. A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, feltesszük főni a vízzel és egy csipet sóval, amíg puha nem lesz. Botmixerrel leturmixolj...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Spiced cod with roasted cauliflower and salsa
Spiced cod with roasted cauliflower and salsa

1.Preheat the oven to 220°C, fan 200°C, gas 6. Line a baking tray with a silicone mat or baking paper, put the cauliflower florets on the tray, drizzle over 1 tablespoon oil, seaso...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos petrezselymes tőkehal
Citromos petrezselymes tőkehal

A halszeleteket sózzuk, daráljunk rá borsot. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, vékonyan kenjük be olajjal. A felaprított petrezselymet keverjük össze a finomra vágott fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk