1/2 kg apróhal (nagyobb szupermarketekben kapható)
10 dkg liszt
1-2 dl tej
1 liter olaj a sütéshez
1 citrom
só, bors
A halacskákat úszni tanítjuk a tejben körülbelül 5 percig. Nem muszáj egyben, hanem sütési adagonként, hogy spóroljunk a tejjel. Közben a lisztet összekeverjük sóval, borssal, ízlés szerint. A tejből kiszedett halakat megforgatjuk benne, majd szegénykéket bele a forró olajba. Max. 5 perc biztos, hogy elég lesz nekik. Amíg az első adag sül, addig a második adag már tejfürdőzhet. Az elkészült adagokat papírtörlővel kibélelt edénybe szedjük, hogy a felesleges olajat eltüntesse.
Ha mind kisült, felvágjuk hozzá a citromot, teszünk rá esetleg vajat, vagy mellé majonézt, meg kenyeret.
A kukoricalisztet összekeverjük a keményítővel és a sóval. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a sört, sűrűn folyó masszát kell kapnunk. (A pontos lisztmennyiség függ a tojás méretétő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeírás Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk...
Elkészítési idő: 3 - 4 óra Nehézség: KözepesA halat (lehet szálkás - keszeg - is) kirántom. Hagymával rétegezem, ráöntöm a salátalét. Pár napig hideg helyen érlelem.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: 1. A pisztrángokat kívül és belül is dörzsöld be citromlével és sóval. Forgasd meg a halakat lisztben, és a felesleges lisztet rázd le. 2. Egy serpenyőben hevíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű