1 kg apró hal
1 kg vöröshagyma
babérlevél
pár szem egész fekete bors
1 mokkáskanal őrölt mustármag,
1 mokkáskanál koriandermag
ecet,
cukor,
só ízlés szerint.
A halakat megtisztitjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott hideg vizben megmossuk. Lecsurgatjuk, és lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe soronként jól lesózva berakjuk.
A tálat letakarva hideg helyen 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla.
A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikára vágjuk, és besózva három órán keresztül hagyjuk állni.
Ezután annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap a szikkadt sós halat a lecsurgatott ecetes hagymával soronként befőttes üvegekbe rakjuk. izlés szerint cukros-ecetes páclevet forralunk, a fűszereket beleszórjuk. Kihűtjük és ráöntjük a halra.
Először az összes hozzávaló összekeverésével készítsük el az öntetet. Ezután szeleteljük fel a saláta hozzávalóit. Hámozzuk meg az avokádót, vegyük ki a magot, és vágjuk fel vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a vadlazac fagyasztott, akkor először is hagyjuk kiolvadni és 4 szeletre vágjuk. Ezt követően külön-külön alufólia felett (ebbe csomagoljuk majd a halat) kenjük be olívaolajjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A konyhakész halat beirdalom, majd egy nagy tálba teszem. 2. A fokhagymákat - miután megpucoltam - a halra reszelem vagy fokhagymanyomón átnyomom. 3. Sózom, borsozom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat kb. 1,5 órára a citromlével, sóval, borssal fűszerezve és jól átforgatva a hűtőben pihentetem, közben megcsinálom az alapszaftot. A szalonnát kisütöm (nem szedem ki a kisül...
Elkészítési idő: 75 min Nehézség: Közepes