600 g tonhal szelet (kb. 2 cm vastagságú)
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/8 teáskanál fekete bors
180 g apróra vágott paradicsom
30 g szeletelt zöld hagyma
45 g apróra vágott friss petrezselyem
15 g kapribogyó (leszűrve)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál fokhagymapor
12 db kalamata olívabogyó
A halat fűszerezzük 1/4 teáskanál sóval, korianderrel és borssal. Pici olajjal felforrósítunk egy serpenyőt. Beletesszük a halat és 4 percig sütjük mindkét oldalát.
Amíg hal sül, gyorsan összekeverünk 1/4 teáskanál sót a paradicsommal és a maradék hozzávalókkal. A paradicsomos keveréket a halra öntjük, és így tálaljuk.
A hozzávalókat egy kiolajozott jénai tálba rétegeztem. Lefedtem alufóliával, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCitromos halfilé készítés egyszerűen https://videosmart.hu/video/citromos-halfile-keszites-egyszeruen Amire szükségünk lesz 1 kg halfilé 2 ekanál vaj 2 ekanál liszt 2,5 dl te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit zsírral kikenjük, aljára karikára vágott főtt burgonyát teszünk, ráhelyezzük a hal szeleteket, arra a vékony szalonna szeleteket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA besózott halszeleteket fél óráig állni hagyjuk, majd lecsurgatjuk és mindkét oldalukat lisztbe mártva kisütjük. Az olaj másik felében megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű