menu

Családireceptkönyv.hu

Mediterrán tonhal steak


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g tonhal szelet (kb. 2 cm vastagságú)

1/2 teáskanál só

1/2 teáskanál őrölt koriander

1/8 teáskanál fekete bors

180 g apróra vágott paradicsom

30 g szeletelt zöld hagyma

45 g apróra vágott friss petrezselyem

15 g kapribogyó (leszűrve)

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál citromlé

1/2 teáskanál fokhagymapor

12 db kalamata olívabogyó

Elkészítés:


A halat fűszerezzük 1/4 teáskanál sóval, korianderrel és borssal. Pici olajjal felforrósítunk egy serpenyőt. Beletesszük a halat és 4 percig sütjük mindkét oldalát.

Amíg hal sül, gyorsan összekeverünk 1/4 teáskanál sót a paradicsommal és a maradék hozzávalókkal. A paradicsomos keveréket a halra öntjük, és így tálaljuk.

Mediterrán tonhal steak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Miso lazac szezámos vörös káposztával
Miso lazac szezámos vörös káposztával

1. Keverjük össze a misot, a rizsecetet, a szójaszószt, a mézet és a vizet egy nagytálban. 2. Tegyük le a lazacszeleteket egy zacskóba, és öntsük rá a pácot. Hagyjuk pácolódni 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csongrádi halpaprikás túrós csuszával
Csongrádi halpaprikás túrós csuszával

A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Thai sült rák
Thai sült rák

1. Egy serpenyőben vagy wokban összekeverjük a rákot, a lime-levet, a fokhagymát, a pirospaprikát, a cayenne borsot, a szezám- és mogyoróolajat. Közepes tűzön felmelegítjük és 7-8...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Norvég lazacleves
Norvég lazacleves

A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk