500 gr halfilé
1 doboz sör
1 csésze sütőporos liszt
1 csésze sima liszt
Só és bors, ízlés szerint
1. Készítsünk tésztát a sörből, a sütőporos lisztből sóval és borssal ízesítve. Pihentessük 20 percig.
2. Vágjuk a halat 2cm széles csíkokra.
3. Melegítsük fel az olajsütőben az olajat 160 fokra.
4. Mártsuk a halcsíkokat sima lisztbe, majd a tésztába. Tegyük a olajsütő kosarába és süssük készre 3 perc alatt. A sülési idő a szelet vastagságától függően változhat.
5. Amikor elkészült, döntsük meg a kosarat kicsit, hogy lecsöpögjön. Azonnal tálaljuk előmelegített tányéron citrommal és tartármártással.
A halat lepikkelyezzük és kb 5 cm-es szeletekre vágjuk. A halat először megszórjuk sóval. A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. Ezt öntsük a halra és a citromhéjjal d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pontyot megtisztítjuk. Ez abból áll, hogy az élő pontyot agyonütjük úgy. hogy pontosan a szeme közé ütünk egy kalapáccsal. Ezt követően a pikkelyeket levakarjuk, kiszedjük. Ponto...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 fokra. Összekeverjük a felolvasztott, kinyomkodott, szárazra itatott spenótot a morzsolt fetával, az apróra vágott fokhagymával, a kakukkfűvel és az olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Sós vízben kifőzzük a rózsáira szedett brokkolit, majd leszűrjük. A halat citromlével meglocsoljuk, és egy kicsit állni hagyjuk. Később csíkokra vágjuk, lisztben meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű