A halhoz:
Harcsa filé
Só, bors, kakukkfű
Szalonna zsír.
A káposztához:
Keltkáposzta
Libazsír
Vöröshagyma
Só, bors.
A tócsnihoz:
1 kg burgonya
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
olaj a sütéshez
Besóztam, borsoztam, megszórtam kevés kakukkfűvel a harcsa filéket, majd szalonna zsírban megsütöttem mindkét oldalukat.
Tócsnit készítettem köret gyanánt.: a burgonyát meghámoztam, lereszeltem. Hozzáadtam a tojásokat, a lisztet, megsóztam, borsoztam és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tettem, a kanál hátával lepényekké simítottam. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütöttem. Papírszalvétára szedtem, hogy a felesleges zsiradékot leitassam.
Egy fél fej keltkáposztát felcsíkoztam, libazsírban pirított vöröshagymán megfuttattam.
A halfiléket picit besózzuk és 2 órát pihentetjük. A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, feltesszük főni a vízzel és egy csipet sóval, amíg puha nem lesz. Botmixerrel leturmixolj...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézMielőtt nekilátnánk a sütögetésnek, egy fontos műveletet meg kell ejtenünk. IRDALÁSRÓL RÖVIDEN: Szálkamentesítő akció indul. Az irdalást azért végezzük a halaknál, hogy kisülve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézHevíts 1 evőkanál olíva olajat egy serpenyőben, majd sózd és borsozd a lazac szeleteket. Helyezd a lazacokat bőrrel felfelé a serpenyőbe és kb 4 percig süsd mindkét oldalát. 2 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymából, paprikákból és a paradicsomból lecsós alapot készítünk, majd párszor visszaforraljuk, hogy jó sűrű szaftot kapjunk. Közben fűszerezzük, majd a kockázott b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű