Családireceptkönyv.hu

Tejfölös harcsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db 1,5 kilós harcsa
10 dkg szalonna
2-3 ek olaj
2 zöldpaprika
2paradicsom
1 paradicsompaprika
kevés zellerzöldje
1 erőspaprika
1 póréhagyma
2 pohár tejföl
só,bors

Elkészítés:


A harcsát megtisztítjuk,beirdaljuk,sózzuk borsozzuk,és két órát pihentetjük hűtőszekrényben.Utána szalonnával megtűzdeljük,és kevés olajon tepsiben megsütjük.Egyidejűleg köré pakoljuk és együtt sütjük velea köretet is,a felaprított paprika,paradicsom,zeller zöldje.erős paprika.póréhagyma.Ha félkész a harcsa,sűrű tejföllel leöntjük,és utána visszatesszük a sütőbe.Sütési idő kb 45 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos ponty tepsiben
Sajtos ponty tepsiben

A megtisztított pontyot bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsiben sült süllő
Tepsiben sült süllő

A megtisztított halat mossuk,szárazra törüljük,majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 2-3 szál petrezselyemzöldet, 3 szelet citromot és a vaj felét. Kiva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lecsós ponty
Lecsós ponty

1. A pontyfilét lebőrözzük, 4 egyforma szeletre vágjuk, kb. 1 kiskanál sóval behintjük. A lisztet a fele pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük. A halat beleforgatjuk, majd serp...

Elkészítési idő: 55 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk