menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos-fokhagymás afrikai harcsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db nyúzott afrikai harcsa törzs, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag petrezselyem, só, bors, zsiradék/olaj

Elkészítés:


Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát. Tepsibe tesszük, mellérakhatunk krumplit karikára vágra. Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra alatt kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én még raktam a krumpli mellé 1 kisebb cukkinit, illetve zöldpaprikát is apróra vágva. Így akkor még a köret is kész.

Citromos-fokhagymás afrikai harcsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grillezett makréla, sült céklával és tormás tejfölle
Grillezett makréla, sült céklával és tormás tejfölle

Hozzávalók Grillezett makréla: 1 makréla (kb. 30 dkg) 1 fej cékla friss kakukkfű 2-3 gerezd fokhagyma durva szemcsés tengeri só olívaolaj balzsamecet friss torma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paella tengergyümölcseivel
Paella tengergyümölcseivel

Egy paella-serpenyőt (38 cm-es átmérőjű) felforrósítok, annyi olívaolajat öntök bele, hogy ellepje az alját, majd beledobálom a nagyobb darabokra vágott hagymát, kápia paprikát. Mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mustáros-mázas grillezett lazac
Mustáros-mázas grillezett lazac

Hozzávalók 41 dkg lazac dijoni mustár nádcukor olaj 1 fej kelkáposzta pezsgő só bors Elkészítés A lazacot sózzuk, borsozzuk. A csípős dijoni mustárt kikeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Cha ca, kurkumás-kapros hal (vietnámi)
Cha ca, kurkumás-kapros hal (vietnámi)

A marinád összetevőit alaposan összekeverem egy nagy tálban (akár egy mozsárban össze is dolgozhatom őket előtte egyenletesre), majd a nagyobbacska falatokra vágott halat beletesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk