menu

Családireceptkönyv.hu

Pisztráng nyárson sütve


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 ek. pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés:


A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

Pisztráng nyárson sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Rántott tengeri hal
Rántott tengeri hal

A halatkiolvasztás után panírozzuk, majd olajban kisütjük. Rizzsel, sültkrumplival és tartármártással tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
RÁNTOTT HALFILÉ
RÁNTOTT HALFILÉ

A halfilet kiolvasztottam Minden szeletet kettobe vagtam Papirszalvetaval leitattam rola a vizet Soztam, borsoztam A lisztet osszekevertem a zsemlemorzsaval....fele-fele arányb...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Natúr hekk
Natúr hekk

A hecket megtisztítjuk, lemossuk, majd a fokhagymapépből, fűszerpaprikából, borsikafűből, kevés olajból ízesítőt készítünk, és a sózott halat az ízesítővel mindkét oldalon bekenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Harcsapörkölt
Harcsapörkölt

A megtisztított halat feldaraboljuk, majd lesózzuk. Hagyjuk állni kb. 2-3 órát. Ez azért fontos, mert így nem fő szét a húsa. Ezalatt elkészítjük a csipetke tésztát, 70 dkg liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk