menu

Családireceptkönyv.hu

Pisztráng nyárson sütve


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 pisztráng (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 1 ek. pirospaprika, 1 mk. őrölt bors, só.

Elkészítés:


A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.

Pisztráng nyárson sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Tócsnis, káposztás harcsa filé
Tócsnis, káposztás harcsa filé

Besóztam, borsoztam, megszórtam kevés kakukkfűvel a harcsa filéket, majd szalonna zsírban megsütöttem mindkét oldalukat. Tócsnit készítettem köret gyanánt.: a burgonyát meghámoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BAJAI HALÁSZLÉ BOGRÁCSBAN, GYUFATÉSZTÁVAL
BAJAI HALÁSZLÉ BOGRÁCSBAN, GYUFATÉSZTÁVAL

Miután megtisztítottuk a pontyokat beirdaljuk, azaz 3–4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába fél centiméterenként, majd 5–6 centiméteres darabokra vágjuk. Besózás után 2–3 órá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grillezett vajhal kacsamájjal és hagymás rebarbora
Grillezett vajhal kacsamájjal és hagymás rebarbora

Elkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, felkockázzuk. A cukrot halványra karamellizáljuk, rádobjuk rozmaringot, a rebarbarát és a cikkekre vágott hagymát, felöntjük a borral, és kb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dini
Sajtos-fűszeres morzsa alatt sült halfilé almás-kört
Sajtos-fűszeres morzsa alatt sült halfilé almás-kört

A halat előző este kivettem a fagyasztóból, hogy kiolvadjon. Ha ezt a zacskójából kiemelve, ellepős tejben teszi, nem lesz vízízű… Kivettem tehát a hűtőből a már kiolvadt halat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk