450 g garnélarák
zöldhagyma
3 ek. fokhagymás chiliszósz
2 ek. olívaolaj
Folyamatosan kevergetve pirítsd majdnem készre a rákot. (Ha fagyasztottból dolgozol, előbb olvaszd ki egy kicsit, és ha nincs megpucolva, természetesen készítsd elő.) Add hozzá a chiliszószt, és főzd 1-2 percig.
Szórd meg a kockára vágott zöldhagymával!
A fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének héját lereszeljük, illetve a levét ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolpüréhez 40 perc alatt a karfiolt vajon megpároljuk, majd sózzuk. Végül pürésítjük. 2. A savanyított karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, középen kettévágjuk és gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHevítsük a vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük rá az újhagymát és az uborkát. Pirítsuk 2-3 percig, időnként kevergetve. Ne hagyjuk az újhagymát megbarnulni. Keverjük a zöldségeke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA halfejeket a negyedekbe vágott vöröshagymával, borssal és babérlevéllel kb. 1,6-1,8 L vízben feltesszük főni. Kb. egy óra múlva átszűrjük a levest. A tiszta hal alap lébe elsőnek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű