menu

Családireceptkönyv.hu

BAJAI HALÁSZLÉ BOGRÁCSBAN, GYUFATÉSZTÁVAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb.3 kg ponty
4 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. 10-12 dkg finomra őrölt házi pirospaprika
só ízlés szerint

Elkészítés:


Miután megtisztítottuk a pontyokat beirdaljuk, azaz 3–4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába fél centiméterenként, majd 5–6 centiméteres darabokra vágjuk. Besózás után 2–3 órát állni hagyjuk. Ha a sózás megfelelő alapossággal történt, tehát az irdalásokba is került, főzés közben legfeljebb minimális sózásra lesz már csak szükség, ízlés szerint.
A bogrács aljába szórjuk a felkockázott vöröshagymát, rátesszük a hal félbevágott, kicsontozott fejét, a farkát és a hasaalját is. Kilogrammonként a halhoz egy gerezd fokhagymát, egy vagy másfél liter vizet és egy púpozott evőkanál fűszerpaprikát rakunk, majd 25 percig főzzük, lobogó forrással. Vigyázzunk, ha nem forr eléggé a lé, leül a paprika, és elrontja a halászlé ízét!
Továbbá keverni sosem szabad, de hogy le ne égjen, időnként forgassuk a bográcsot. A forrást követően belerakjuk a bográcsba az előre lesózott halszeleteket, amellyel újabb 15–20 percig főzzük, és a forrás utolsó perceiben, ha még szükséges sóval ízesítjük. Mielőtt levennénk a tűzről, 1–2 dl vizet öntünk hozzá, és amikor újra felforr (habosra), akkor elzárhatjuk a tüzet. Tálaláskor a kifőtt gyufatésztára szűrjük a halászlét!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tengeri halleves
Tengeri halleves

A halcsontot 1,5 liter vízbe szórjuk, bezöldségeljük, megfűszerezzük és megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, kis rést hagyva lefödjük, majd kis lángon 45 percig főzzük, azután le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
SÜLT HAL KAPORSZÓSSZAL, PARADICSOMOS-FETÁS BARNARIZZ
SÜLT HAL KAPORSZÓSSZAL, PARADICSOMOS-FETÁS BARNARIZZ

Süssünk… 1. A halszeleteket hagyjuk kiolvadni úgy, hogy a víz le tudjon csepegni róluk. Picit sózzuk, majd citrommal vagy lime-mal meglocsoljuk őket. 2. Sós vízben megfőzzük a ri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fokhagymás garnélarák
Fokhagymás garnélarák

A karikákra vágott fokhagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott cseresznyepaprikát és a garnélát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kev...

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
Roston sült hal
Roston sült hal

a halakat be irdalom és kivül belül be sózom,borsozom,paprikás lisztben meg forgatóm,forró olajban pirosra sütőm.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk