Családireceptkönyv.hu

Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicso


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


00 g vadlazac
1 nagy db padlizsán
6 közepes db paradicsom
8 ek olívaolaj
1 kk citromlé
2 gerezd fokhagyma
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


Ha a vadlazac fagyasztott, akkor először is hagyjuk kiolvadni és 4 szeletre vágjuk. Ezt követően külön-külön alufólia felett (ebbe csomagoljuk majd a halat) kenjük be olívaolajjal, és szórjuk meg a szeleteket a fűszerekkel. Törjünk rá fél gerezd fokhagymát és csöpögtessünk rá néhány csepp citrom levet. (Egyik fűszerből sem kell túl sokat használni, mert túl erősek lesznek az ízek.) Ha ez megvan, az alufóliába alaposan becsomagoljuk a halat és félretesszük.
A padlizsánt, paradicsomot kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadunk 3-4 ek olívaolajat, egy keveset a fenti fűszerekből és az egészet jól összekeverjük. Ha ez kész, négy részre osztva alufóliára tesszük, és úgy becsomagoljuk az adagokat, hogy abból a ne folyhasson ki később a zöldségek leve.
A sütőt közben 180 fokra előmelegítjük, és miután a csomagok elkészültek, kb. 35-40 percig sütjük őket.

Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicso

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Cajun fűszeres BBQ lazac
Cajun fűszeres BBQ lazac

Melegítsük elő a grillt 5 percig. Keverjük össze a fűszereket egy tálban és forgassuk meg benne a lazac szeleteket. Spricceljünk egy kevés olívaolajat a grillre, majd helyezzük r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalpizza
Tonhalpizza

Turmixolni és serpenyőben fedő alatt megsütni majd rá a feltét

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HAL SZELETEK SAJT KÖNTÖSBEN
HAL SZELETEK SAJT KÖNTÖSBEN

A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam. A tejszínes krémsajtot tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk