menu

Családireceptkönyv.hu

Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicso


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


00 g vadlazac
1 nagy db padlizsán
6 közepes db paradicsom
8 ek olívaolaj
1 kk citromlé
2 gerezd fokhagyma
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


Ha a vadlazac fagyasztott, akkor először is hagyjuk kiolvadni és 4 szeletre vágjuk. Ezt követően külön-külön alufólia felett (ebbe csomagoljuk majd a halat) kenjük be olívaolajjal, és szórjuk meg a szeleteket a fűszerekkel. Törjünk rá fél gerezd fokhagymát és csöpögtessünk rá néhány csepp citrom levet. (Egyik fűszerből sem kell túl sokat használni, mert túl erősek lesznek az ízek.) Ha ez megvan, az alufóliába alaposan becsomagoljuk a halat és félretesszük.
A padlizsánt, paradicsomot kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadunk 3-4 ek olívaolajat, egy keveset a fenti fűszerekből és az egészet jól összekeverjük. Ha ez kész, négy részre osztva alufóliára tesszük, és úgy becsomagoljuk az adagokat, hogy abból a ne folyhasson ki később a zöldségek leve.
A sütőt közben 180 fokra előmelegítjük, és miután a csomagok elkészültek, kb. 35-40 percig sütjük őket.

Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicso

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Egzotikus rákkoktél
Egzotikus rákkoktél

A rákot felengedjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a rákot egy kevés sóval, borssal, meg a kinyomott fokhagymával közepes lángon összeforgatjuk. Ha kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Házi Frosta halrudacska
Házi Frosta halrudacska

A halfilét kiolvasztjuk és ujjnyi téglalapokra vágjuk. Ez csak abban az esetben szükséges, ha azt szeretnénk, hogy pont úgy nézzenek ki, mint a bolti halrudacskák. Ha ez nem lényeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Sajtba bújt halfilé (Update)
Sajtba bújt halfilé (Update)

Halfilét sózzuk, borsozzuk, citromlével locsoljuk, 1 órát állni hagyjuk. Utána mindkét oldalát kevés margarinon megsütjük, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. 3 tojás sárgáját si...

Elkészítési idő: 80
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Egészséges Sült Tonhalas Golyók
Egészséges Sült Tonhalas Golyók

1.Daráld vagy őröld a zabot finomra. 2.Egy keverőedényben keverd össze a lecsöpögtetett tonhallal, tojással, és fűszerekkel ízesítsd. 3.A tésztából formázz golyókat, majd helyezd...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk