Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicso


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


00 g vadlazac
1 nagy db padlizsán
6 közepes db paradicsom
8 ek olívaolaj
1 kk citromlé
2 gerezd fokhagyma
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


Ha a vadlazac fagyasztott, akkor először is hagyjuk kiolvadni és 4 szeletre vágjuk. Ezt követően külön-külön alufólia felett (ebbe csomagoljuk majd a halat) kenjük be olívaolajjal, és szórjuk meg a szeleteket a fűszerekkel. Törjünk rá fél gerezd fokhagymát és csöpögtessünk rá néhány csepp citrom levet. (Egyik fűszerből sem kell túl sokat használni, mert túl erősek lesznek az ízek.) Ha ez megvan, az alufóliába alaposan becsomagoljuk a halat és félretesszük.
A padlizsánt, paradicsomot kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadunk 3-4 ek olívaolajat, egy keveset a fenti fűszerekből és az egészet jól összekeverjük. Ha ez kész, négy részre osztva alufóliára tesszük, és úgy becsomagoljuk az adagokat, hogy abból a ne folyhasson ki később a zöldségek leve.
A sütőt közben 180 fokra előmelegítjük, és miután a csomagok elkészültek, kb. 35-40 percig sütjük őket.

Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicso

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Harcsapaprikás túróscsuszával
Harcsapaprikás túróscsuszával

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd 3-4 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, megszórj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Balatoni halászlé
Balatoni halászlé

Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bettina
Tengergyümis spagetti
Tengergyümis spagetti

1. Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, az összevágott hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a fokhagymát is. 2. Beledobom a tengergyümölcseit és a szardellákat, pár pillanat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel
Dorozsmai Molnár ponty palacsinta metélttel

A palacsintához való alapanyagokat összekeverjük. 8-10 db palacsintát kisütünk. Összetekerjük kettesével metélt szélességűre feldaraboljuk. Zsírozott jénaiba csigaformában helyezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk