4 kg hal (feje, uszonyai és farka nélkül, kitisztítva, megpucolva, de én filéből szoktam készíteni, így gyorsabb és nincs szálka benne),
1 deci ecet, kiegészítve negyed literig paradicsomlével,
1 deci olaj, kiegészítve negyed literig vízzel,
2 deci víz,
8 babérlevél,
2 evőkanál só,
30 szem bors,
fél liter paradicsom (dobozos), 2 fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa (ezek apróra vágva)
Mindent beleraksz egy kuktába és lassú tűzön két és fél órát főzöd, amíg a szálka is megpuhul és szétfő. Mivel én filét használtam nem kellett ennyit főzni. Nem szabad kavarni, esetleg rázogasd meg, mert szétesik a halhús. Én csíkokra vágtam, úgy raktam bele, és főztem míg két ujjnyi lé maradt a tetején.
Nagyon ajánlom, mert üvegekbe rakva, hűtőben, eláll elég sokáig, bár szerintem hamar elfogy, mert finom.
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható!
A fűszeres morzsához a vajat felolvasztjuk. A vajhoz adjuk a morzsát, hozzáreszeljük a citrusok héját és a friss gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés chilipelyhet...
Elkészítési idő:A halat előző nap kivesszük és fel engedjük.1 órára be áztatjuk tejbe majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük.Picit sózzuk.A lisztet jól elkeverjük a paprikával,bele forgatjuk a h...
Elkészítési idő: 45 perc1. A tigrisrákot megpucoljuk, majd nyársra húzzuk. 2. A páchoz a fokhagymát, a gyömbért és a lime héját lereszeljük, majd a lime levét is belefacsarjuk. Sózzuk és olívaolajat ke...
Elkészítési idő:1. Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, az összevágott hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a fokhagymát is. 2. Beledobom a tengergyümölcseit és a szardellákat, pár pillanat...
Elkészítési idő: