Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paradicsomos halkonzerv


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg hal (feje, uszonyai és farka nélkül, kitisztítva, megpucolva, de én filéből szoktam készíteni, így gyorsabb és nincs szálka benne),
1 deci ecet, kiegészítve negyed literig paradicsomlével,
1 deci olaj, kiegészítve negyed literig vízzel,
2 deci víz,
8 babérlevél,
2 evőkanál só,
30 szem bors,
fél liter paradicsom (dobozos), 2 fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa (ezek apróra vágva)

Elkészítés:


Mindent beleraksz egy kuktába és lassú tűzön két és fél órát főzöd, amíg a szálka is megpuhul és szétfő. Mivel én filét használtam nem kellett ennyit főzni. Nem szabad kavarni, esetleg rázogasd meg, mert szétesik a halhús. Én csíkokra vágtam, úgy raktam bele, és főztem míg két ujjnyi lé maradt a tetején.

Nagyon ajánlom, mert üvegekbe rakva, hűtőben, eláll elég sokáig, bár szerintem hamar elfogy, mert finom.

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható!

Paradicsomos halkonzerv

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Zöldséges busa
Zöldséges busa

A besózott halszeleteket fél óráig állni hagyjuk, majd lecsurgatjuk és mindkét oldalukat lisztbe mártva kisütjük. Az olaj másik felében megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Fokhagymás,tejfölös kárász
Fokhagymás,tejfölös kárász

A megtisztított kárászokat sűrűn beirdalom, megsózom. A tejfölben elkeverem az apróra vágott kaprot és a zúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel kívül-belül bekenem őket, jól belenyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Lazacos spagetti
Lazacos spagetti

Főzzük ki a spagettit. Közben vágjuk a lazacot vékony csíkokra és pirítsuk meg kissé olíva olajon. Öntsök fel a borral és a tejszínnel. Ízesítsük a szószt egy kevés Delikáttal....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tonhal velesült burgonyával
Tonhal velesült burgonyával

A haldarabot négy szeletre vágom. Bedörzsölöm sóval, borssal és curryporral. Kisebb tepsit kiolajozok. A fűszeres halszeleteket lisztben megmártom. A burgonyát meghámozom és félbev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk