menu

Családireceptkönyv.hu

Chilis-zöldfűszeres lazac-steak


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hal
1 szelet lazac filé (250 g-os)
A halhoz

bors - színes, vagy tarka
provence-i fűszerkeverék (bazsalikom , kakukkfű , rozmaring)
chili (őrölt)
paradicsom - aszalt
olívaolaj - extra szűz
A tálaláshoz
bazsalikomlevél - friss

Elkészítés:


A kb. 20-25 dkg-s lazacfilét bőréig bevágom és szétnyitom.
Besózom mindkét oldalát, frissen őrölt tarka borssal és provence-i fűszerkeverékkel megszórom.
Szárított chili-vel alaposan bedörzsölöm (ki mennyire szereti).
Olívaolajjal kikenem a tepsit-ráhelyezem a lazacot (serpenyőben sütve mégjobb).
Tetejét is meglocsolom olivaolajjal. Ráteszem az aszalt paradicsomot.
Így sütöm készre 200 C fokon 10 percig.
Friss bazsalikommal tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sült lazac hihetetlenül finom. Ha jól van elkészítve az íze semmihez sem hasonlítható, a halhús tökéletesen omlik szét a szádban. Általában még azoknak is ízlik, akik egyébként az íze miatt nemigazán esznek halat. Mivel nem egy kalóriadús, mellesleg omega zsírsav tartalma folytán igen egészséges ételről van szó, ezért "ütős2 körettel semmiképp sem rontanám el. Tökéletesen illik hozzá egy könnyebb saláta, párolt zöldség, vagy zöldséges főtt tészta. Ha a kalóriadúsabb köretek híve vagy, akkor a sült lazachoz leginkább a steak burgonyát tudom javasolni. Bármilyen köretet is válassz, a lazac mellé mindig kínálj citromot!

Chilis-zöldfűszeres lazac-steak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejfölös pisztráng
Tejfölös pisztráng

Sózzuk, borsozzuk be a megtisztított pisztrángot, rakjuk kivajazott tűzálló tálba, szórjunk rá majoránnát, és közepes sütőben süssük 20-25 percig. Keverjük össze a tejfölt a tejszí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sáfrányos sörtésztában sütött garnélarákok
Sáfrányos sörtésztában sütött garnélarákok

A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojásokkal, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval. Hozzákeverjük a sört és a sáfrányt. A rákokat először sima lisztbe forgatjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns garnélarákok
Pikáns garnélarákok

A garnélarákokat megsózzuk, a lisztet összekeverjük az erőspaprikával(lehet édespaprika is). A salátához valókat tetszés szerint fölvágjuk, rögtön tányérra helyezzük. A garnélákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lazac céklaágyon
Lazac céklaágyon

Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevet és egy fél csokor felaprított kaprot. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk. A céklákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk