1 kg tengeri hal filé
3 tojás
6 evőkanál tej
liszt
pankó morzsa
só, bors
olaj
A halfilét kiolvasztjuk és ujjnyi téglalapokra vágjuk. Ez csak abban az esetben szükséges, ha azt szeretnénk, hogy pont úgy nézzenek ki, mint a bolti halrudacskák. Ha ez nem lényeges, akkor nagyobb darabokra is vághatjuk. Átkenjük a fűszerekkel és beleforgatjuk a lisztbe. A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, fűszerezzük és megforgatjuk benne a haldarabokat. Majd a pankó morzsába forgatjuk (japán fehérmorzsa, a pankó). Forró olajban kisütjük és már kínálhatjuk is. Ha felnőtteknek készítjük és íz gazdagabb ételre vágyunk, a felvert tojásba tehetünk citromfüvet, majoránnát és fokhagymaport is.
A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam. A tejszínes krémsajtot tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pisztráng hasát megtöltjük a zöldfűszerekkel, pirosra sütjük, megfordítva is. Burgonyát héjastól megsütjük, majd lassú tűzön a cikk burgonyát megpuhítjuk. Vinaigrette: egy kis f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután megtisztítottuk a pontyokat beirdaljuk, azaz 3–4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába fél centiméterenként, majd 5–6 centiméteres darabokra vágjuk. Besózás után 2–3 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű