Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg harcsa filé
20 dkg hagyma
10 dkg szalonna
1 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 db paprika
3 kanál pirospaprika
1 dl tejszín
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet fehérbors

Elkészítés:


A harcsafilét vágjuk kockára, majd a szalonnát és hagymát is aprítsuk fel.
Elsőként a szalonnát süssük zsírjára és szűrjük le.
A szalonna zsírjában, pirítsuk meg a felaprított hagymát és adjuk hozzá az apróra összevágott paradicsomot és paprikát.
Jó alaposan pirítsuk meg, ha elpárolog a leve öntsük fel újra.
Akkor jó az alap ha teljesen szét főtte magát. Ekkor félrehúzzuk és meghintjük pirospaprikával, majd elkeverjük és kevés vízzel felöntjük.
Belerakjuk a kockára vágott harcsát és fedő alatt, puhára pároljuk.
Közben fűszerezzük, hogy kellemes, pikáns íze legyen.
Ha megfőtt a harcsa, kevés tejszínt keverjünk ki a szafttal és adjuk hozzá a harcsához, így kellemesen lágy íze lesz.
Köretnek csuszát javasolok.

Harcsapaprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Leveles tésztában sült lazac
Leveles tésztában sült lazac

A lazac filét megmosom, bekenem olivaolajjal, megszórom friss borssal és összevágott, friss bazsalikommal, majd egy nagy fedett tálban visszateszem a hűtőbe. A leveles tésztát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Sült tengeri halfilé tejszínes mártással
Sült tengeri halfilé tejszínes mártással

A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Ecetes lé ecetes halhoz
Ecetes lé ecetes halhoz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Busa zöldfűszeres tejföllel
Busa zöldfűszeres tejföllel

Alulra főtt krumpli. Csinálni kell tejfölből és friss fűszerekből és borból egy öntetet. A krumplira jön a beirdalt hal és a szalonnapörc amit előzőleg kisütöttünk. Erre rá az önte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk