menu

Családireceptkönyv.hu

Ízletes és egészséges narancsos lazac brokkolis kusz


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db 100 g-os friss vagy fagyasztott lazac filé (a bőre nélkül)
fél-1 teáskanál szójaszósz
2 csipet citrombors vagy frissen őrölt fekete bors
1 kisebb narancs (meghámozva)
120 g brokkoli (a fás részeket vágjuk le)
0,5 dl húslé
1 teáskanál fokhagymapor
40 g teljes kiőrlésű kuszkusz

Elkészítés:


Ha fagyasztott hallal dolgozunk, akkor olvasszuk ki! Leöblítjük a lazacot, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Szójaszósszal átdörzsöljük. Megszórjuk citromborssal.
220 fokra melegítjük elő a sütőt. A lazacot egy kivajazott sütőtálba helyezzük. 6 percig sütjük (ne fedjük le!). A narancs darabokat elrendezzük a hal tetején. További 2-4 percig sütjük, amíg a hal könnyen szét nem válik ha a villát beleszúrjuk.
Közben összekeverjük a brokkoli rózsákat, a húslevet és a fokhagymaport egy kis lábasban. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a tűzhelyen a hőfokot. Lassú tűzön lefedve 2 percig főzzük, amíg a brokkoli teljesen át nem fő, de még ropogós marad. Belekeverjük a kuszkuszt. Levesszük az edényt a tűzhelyről. Lefedjük és 5 percig állni hagyjuk.
Tálaláskor kanalazzunk a tányérra egy kis brokkolis kuszkuszt, majd rá a narancsos lazacot. Jó étvágyat hozzá!

Ízletes és egészséges narancsos lazac brokkolis kusz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rácponty
Rácponty

A halat pucold meg, távolítsd el a fejét és a farkát, a hasánál vágd félbe, vedd ki a belsőségeket, csak a hal húsa maradjon. Ezután irdald be, a bőrös felével tedd deszkára, és sű...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Leveles tésztában sült lazac
Leveles tésztában sült lazac

A lazac filét megmosom, bekenem olivaolajjal, megszórom friss borssal és összevágott, friss bazsalikommal, majd egy nagy fedett tálban visszateszem a hűtőbe. A leveles tésztát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ropogós tőkehal zöldborsópürével
Ropogós tőkehal zöldborsópürével

A borsópüré elkészítése: Hámozd meg a burgonyát (de akár rajta is hagyhatod a héját), vágd 2 cm-es kockákra, sós vízben, közepes lángon kezdd el főzni. Vágd le, és dobd ki a bro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hal fűszeres bundában
Hal fűszeres bundában

A kefírt elkeverjük a mustárral egy lapos tányérban, a kukoricalisztet pedig az összes fűszerrel. A halszeleteket belemártjuk a kefírbe, utána a kukoricalisztbe, s belerak...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk