Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos halgombóc leves


Írta:

Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Natúr halalaplé (amit halászlének használnánk fel), víz a hígításhoz, 1 db vöröshagyma, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 db kisebb karalábé, 1 ek. vaj/margarin/olaj, 2 dl tejföl, 1 kisebb citrom leve (fokozatosan adjuk hozzá és kóstoljuk meg).

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a hasábokra, vagy karikára vágott zöldségeket, pár percig együtt pároljuk. Sóval, borssal, aprított tárkonnyal ízesítjük. Felengedjük kb. 1,5 l vízzel, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a halalaplevet elkeverjük a tejföllel és egy kevés lével, majd besűrítjük vele a levest. Ha kell utána ízesítünk még.
Gombóc: 30-40 dkg darált halfilé (lehet aprított tonhalkonzervből is készíteni), 2-3 ek. zsömlemorzsa, 2 db tojás, só, őrölt bors, zúzott fokhagyma, kevés aprított petrezselyem.
A darált halhúshoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk, majd a forrásban lévő levesbe főzzük. Amikor feljöttek a leves tetejére el is készült az étel.

Tárkonyos halgombóc leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tonhalas- Túró fasírt Cukkinis sárgarépasalátával
Tonhalas- Túró fasírt Cukkinis sárgarépasalátával

Összegyúrjuk a hozzávalókat. Légkeverésen, 180 fokon 23 perc.

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halászlé
Halászlé

A fejét, farkát, uszonyát levágom és a 3 liter vízbe teszem főni, alaplének. A fejéből kivágom előtte a kopoltyút és a bütyköt (középen van, fehér). Beleteszem a dinsztelt hagy...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Grillezett garnéla (Sóbors)
Grillezett garnéla (Sóbors)

Ha fából készült nyársat használunk, áztassuk vízbe 30 percre, mielőtt ráhúzzuk a garnélát. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a mézet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Tengeri halszeletek sörben párolva
Tengeri halszeletek sörben párolva

A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk