Natúr halalaplé (amit halászlének használnánk fel), víz a hígításhoz, 1 db vöröshagyma, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 db kisebb karalábé, 1 ek. vaj/margarin/olaj, 2 dl tejföl, 1 kisebb citrom leve (fokozatosan adjuk hozzá és kóstoljuk meg).
A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a hasábokra, vagy karikára vágott zöldségeket, pár percig együtt pároljuk. Sóval, borssal, aprított tárkonnyal ízesítjük. Felengedjük kb. 1,5 l vízzel, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a halalaplevet elkeverjük a tejföllel és egy kevés lével, majd besűrítjük vele a levest. Ha kell utána ízesítünk még.
Gombóc: 30-40 dkg darált halfilé (lehet aprított tonhalkonzervből is készíteni), 2-3 ek. zsömlemorzsa, 2 db tojás, só, őrölt bors, zúzott fokhagyma, kevés aprított petrezselyem.
A darált halhúshoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk, majd a forrásban lévő levesbe főzzük. Amikor feljöttek a leves tetejére el is készült az étel.
A halat lepikkelyezzük és kb 5 cm-es szeletekre vágjuk. A halat először megszórjuk sóval. A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. Ezt öntsük a halra és a citromhéjjal d...
Elkészítési idő:1. A kedvenc fehérhúsú halfilédet kockázd fel nagyobb darabokra. 2. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ebbe forgassuk bele a haldarabokat....
Elkészítési idő:Egy serpenyőt forrósítsunk fel, és kevés olajon süssük meg aranybarnára a lazacot. A kifőtt tésztát keverjük össze a pestóval és forraljuk össze, majd forgassuk össze olívaolajjal...
Elkészítési idő: 40 perc