Családireceptkönyv.hu

Sült pisztráng


Írta:

Elk. idő: 20 p
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 2 egész pisztráng
» citrom
» kapor
» só, bors
» 1 gerezd fokhagyma
» olivaolaj

Elkészítés:


Először a pisztrángokról konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd a bőrüket beirdaljuk.
Sózzuk, borsozzuk,majd 3-3 szelet citromot, 3-3 szelet fokhagymát és fél csokor egész kaprot helyezünk a halak felvágott hasába.
Meglocsoljuk olivaolajjal, majd betesszük a 190 fokos sütőbe 15-20 percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


A pisztráng a legfinomabb halak egyike. Pár karika citrom, némi fokhagyma, egy csokor kapor vagy bármilyen zöld fűszer, húsz perc alatt elkészül, és fantasztikus!

Sült pisztráng

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HAL SZELETEK SAJT KÖNTÖSBEN
HAL SZELETEK SAJT KÖNTÖSBEN

A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam. A tejszínes krémsajtot tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Napszámos halászlé
Napszámos halászlé

Elkészítés: A hagymából, paprikákból és a paradicsomból lecsós alapot készítünk, majd párszor visszaforraljuk, hogy jó sűrű szaftot kapjunk. Közben fűszerezzük, majd a kockázott b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mustáros-hagymás halfilé
Mustáros-hagymás halfilé

A hagymát karikára vágjuk és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, és a gyömbért. A halfilét egy sütőtálba tesszük, ráöntjük a mustáros szószt és sütőben 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk